Grilované figy so syrom

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 21. augusta 2014

Ako sa Slovák poteší 2x ??? Prvý krát keď som kúpila čerstvé figy a druhý krát, keď som prišla na to čo s nimi... Zobraziť celý popisAko sa Slovák poteší 2x ??? Prvý krát keď som kúpila čerstvé figy a druhý krát, keď som prišla na to čo s nimi... :) zdroj: saveur.com

3
porcie
10 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
1/2 bal.
2 PL
 štipka
 štipka
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Suroviny...

    Grilované figy so syrom  - obrázok 1
  2. 2

    Syr nakrájame na drobné kúsky, pridáme sirup, soľ a čerstvo pomleté korenie...

    Grilované figy so syrom  - obrázok 2
  3. 3

    figy rozkrojíme do kríža na štyri časti, nie úplne dokonca, do otvoru dáme syrovú plnku... vložíme do horúcej rúry na 10-12 minút...

    Grilované figy so syrom  - obrázok 3
  4. 4

    Hotové posypeme jadierkami granátového jablka. Veľmi zaujímavá chuť, ešte som takto upravené figy nejedla ...

    Grilované figy so syrom  - obrázok 4

Diskusia k receptu

jamarlen
pred týzdňom sme si takto a ešte aj v rozličných obmenách užívali z nášho figovníka, ďaľší zber v tomto roku bude až v prípade teplého septembra….rcp je skutočná delikatesa
katka78
Tvoj recept sa mi páči. Figovník už nemáme, pes nám ho obhrýzol, už sa z toho chudák nespamätal. Ja mám figy veľmi rada.
katka78
@jamarlen veľmi si ma pobavila, som si prečítala ešte raz ten môj koment.. pes to prežil so zvesenými ušami a stiahnutým chvostom, keď ho maminka hrešila, ale figovník už to chudák nerozchodil. Škoda ho, bohato plodil, hoci veľa fíg aj nestihlo dozrieť.
zuzanka1367
@jamarlen strom úprimne závidím, u nás má problém aj marhuľa s broskyňou, za kladné hodnotenie ďakujem a rôzne obmeny skúsim, keď ešte čerstvé figy niekde kúpim :) @katka ďakujem, teraz by bolo psa naučiť figy domov nosiť:-)
afataga
no a toto je co za provokacia? :-))) musi to byt fakt delikatesa, ale ja by som to nezvladla, ked sa dostanem k cerstvym figam, okamzite viem, co s nimi :-)
gubics
Kde sa teraz dajú kúpiť čerstvé figy. Moje figovníky pred rokmi vyhynuli a potom som už nové nezasadila. Rada by som si ten recept vyskúšala.
huck
S figami naozaj nemam problemov, teraz je ich sezona.. Len by som poprosila o vysvetlenie , aky je to sametovy syr? Totiz to bude asi produkt pod tymto menom znamy na Slovensku, ale neviem aky typ syra pouzit v tomto rcp mimo Slovenska. Recept je krasny... Vdaka.
andys
@huck , podľa obrázku myslím, že ide o camembert - hermelín Kráľ syrov :)
zuzanka1367
Wow, ste milí, ja som to pridávala s malou dušičkou, taká prvotina, všetkým Vám ďakujem. @huck už dostal správnu odpoveď od @andys , dík...figy som kúpila na trhu vo ZV...zo stromu to musí byť iná paráda...Pekný večer Vám prajem.
megdesign
Figovnik je krik. Mam na zahrade... Zacal rodit po 5 rokoch a aj to musi mat na to "pocasie". Ak je na prd, nestihnu figy u nas dozriet :/

Inak rcp dobry, ja to vzdy nechavam susit... Vyskusame takto. :)

5*
havino
@zuzanka , ja by som sa ich musela prejesť a až potom zapiecť, nestihla by som predtým, tak milujem čerstvé figy, recept vyzerá ohromne, kde si ich kúpila?
evanaaa
Čerstvé figy občas dostať ( bolo) v Kauflande.....aj známi mali jeden malý figovník a neviem prečo ho zlikvidovali. Inak, nezdá sa, že je to len krík, ale aj strom(ček).
evanaaa
Takže - dnes som ich videla v Bille a ešte niekde, no neviem si spomenúť.....
2010
Nechce sa mi pisat recept, aj ten moj je podobny z cerstvych fig, len som pouzil sladko ochutenu ricottu( med, vanilka,citronova kora) na cokoladovych crostinach a pod grill skaramelizovt orechy, usiel sa mi len jeden...


zuzanka1367
Ďakujem pekne za foto, aj inšpiráciu, keď sa budú dať u nás kúpiť znovu figy, tak si spomeniem a odskúšam Tvoju verziu.
2010
Dalsi rok ubehol, a figy su v sezone.
Rozkrojit na stvoro -nie uplne, obalit v prosciutte, vlozit syr a 4 minuty pod grill aby sa syr roztiekol :)




zuzanka1367
Krása, v dobrom závidím, tu u nás ešte sneh na kopcoch...ďakujem za fotogenický príspevok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia