Baklažánová nátierka s Hermelínom fotorecept
Foto: zuzanka1367
Po sviatkoch prišlo aj na vyskúšanie tejto pomazánky, už sa na ňu chystám dávnejšie a trochu ľutujem, že som ju nerobila na Silvestra. Recept Zobraziť celý popisPo sviatkoch prišlo aj na vyskúšanie tejto pomazánky, už sa na ňu chystám dávnejšie a trochu ľutujem, že som ju nerobila na Silvestra. Recept som našla na stránke inkitchenopen.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Pripravíme suroviny... rozkrojíme baklažány na polovice, narežeme v dužine mriežku a posolíme, nech sa vypotia...Po vypotení ich utrieme, pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry upiecť. Tu sa mi skvelo hodilo, že som k obedu piekla zemiaky, tak to mali jednou cestou aj baklažány...
-
2
Upečené sa nechajú vychladnúť a vydlabú sa zo šupky. Pokrájame hermelín, paradajky, cesnak, pridáme soľ chilli, petržlenovú vňať, zmäknuté maslo.
-
3
Nachystanú zmes rozmixujeme na hladkú pomazánku. Ja som použila len polovicu upečeného baklažánu, druhú som natlačila do pohárika a zaliala olejom zo sušených paradajok a odložila na ďalšie použitie. Ak máte radi pikantné chilli si kľudne doprajte, ak nie vynechajte, vôbec to nevadí.
-
4
Zrána som si zamiesila na ražné bagety. Použila som 2 poháre hladkej a 1 pohár ražnej múky, za lyžičku chia semienok, 1.5 pohára vlažnej vody, soľ a 1/2 sušeného droždia. Nechala som nakysnúť, premiesila a znovu kyslo...rozdelila som na dve bagety, znovu nechala podkysnuť a keď som vybrala upečené baklažány a zemiaky z rúry, vložila som tam plech s vriacou vodou a dala upiecť na 40 minút bagety.
-
5
Pomazánka je chutná cítiť ju po sušených paradajkách a u nás samozrejme aj trochu poštipkáva, s čerstvým pečivom to bola dobrá voľba. Naplnila som s ňou dózu s objemom 450 ml.
Páči sa mi aj verzia dľa @tiginko s nivou, vďaka obom za obohatenie našej nátierkovej "tabule" ;)