Baklažánová nátierka s Hermelínom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 4. januára 2015

Po sviatkoch prišlo aj na vyskúšanie tejto pomazánky, už sa na ňu chystám dávnejšie a trochu ľutujem, že som ju nerobila na Silvestra. Recept som našla na stránke inkitchenopen.

20 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
4 strúčiky
6 ks sušené
40 g
1 ČL
1 ČL
 na potretie baklažánu
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny... rozkrojíme baklažány na polovice, narežeme v dužine mriežku a posolíme, nech sa vypotia...Po vypotení ich utrieme, pokvapkáme olejom a vložíme do vyhriatej rúry upiecť. Tu sa mi skvelo hodilo, že som k obedu piekla zemiaky, tak to mali jednou cestou aj baklažány...

    Baklažánová nátierka s Hermelínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené sa nechajú vychladnúť a vydlabú sa zo šupky. Pokrájame hermelín, paradajky, cesnak, pridáme soľ chilli, petržlenovú vňať, zmäknuté maslo.

    Baklažánová nátierka s Hermelínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nachystanú zmes rozmixujeme na hladkú pomazánku. Ja som použila len polovicu upečeného baklažánu, druhú som natlačila do pohárika a zaliala olejom zo sušených paradajok a odložila na ďalšie použitie. Ak máte radi pikantné chilli si kľudne doprajte, ak nie vynechajte, vôbec to nevadí.

    Baklažánová nátierka s Hermelínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zrána som si zamiesila na ražné bagety. Použila som 2 poháre hladkej a 1 pohár ražnej múky, za lyžičku chia semienok, 1.5 pohára vlažnej vody, soľ a 1/2 sušeného droždia. Nechala som nakysnúť, premiesila a znovu kyslo...rozdelila som na dve bagety, znovu nechala podkysnuť a keď som vybrala upečené baklažány a zemiaky z rúry, vložila som tam plech s vriacou vodou a dala upiecť na 40 minút bagety.

    Baklažánová nátierka s Hermelínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomazánka je chutná cítiť ju po sušených paradajkách a u nás samozrejme aj trochu poštipkáva, s čerstvým pečivom to bola dobrá voľba. Naplnila som s ňou dózu s objemom 450 ml.

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
@izabellka929 ,@babidka ,@cezminas ,@remcula ,@terinka55 ,@finczi srdečná vďaka za pochvalu aj nahliadnutie, je to variabilný recept a bagetky boli ako bonus :) @afataga k bagetám Ti naložím z tej panenky a bude! :) @tiginko tak ja z toho odloženého zvyšku vyskúšam Nivu, lebo u nás sa všetky syry môžu aj smraďochy obľubujeme, @dellawar a veru aj bez sušenia by to šlo :) @marianne vďaka syry poostávali zo Silvestra, tak ich takto zúžitkujeme...
@remcula , jelen, srnec a daniel. Ked nic ine, tak skopirovat text a zadat prikaz vytlacit. Ked ani tak, tak skopirovat, previest do Word, do cistej stranky, ulozit (nemusi byt) a zadat prikaz vytlacit.
Juj, som bola zvedavá, aké tu máš nátierky a toto som nemala teraz vidieť. :) Uložím si a odskúšam, skúsim čo najskôr, aj keď radu receptov čo chcem skúsiť mám už dlhočiznú. :)

Pridaj komentár k receptu: