Divinová terina s mandľami a brusnicami

Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2011
Divinová terina s mandľami a brusnicami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

0,5 ks (alebo jelenie)
0,2 ks, izbovej teploty
100 g
2 strúčiky
2 dl
 (zabalené v gáze)
 na podlievanie
100 g (restované na suchej panvici a rozdrvené)




Postup

  1. 1

    Opracované mäso osolíme, okoreníme a vložíme do rozohriateho hrnca s olivovým olejom. Opekáme zo všetkých strán asi 10 minút. V polovici času pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a nahrubo nasekaný cesnak.

  2. 2

    Divinu podlejeme červeným vínom, pridáme zmes korenia a za občasného podlievania hovädzím vývarom dusíme asi 1 hodinu domäkka.

  3. 3

    Hotové, ešte teplé mäso rozmixujeme dohladka (môžeme pridať trochu šťavy, v ktorej sa mäso dusilo).

Diskusia k receptu

alexdidi
Terina vyzerá dobre,ale recept sa mi vidí neúplný,akoby nedokončený...keď mäso rozmixujeme tak už je hotová terina?Nikde nevidím použité napr. maslo zo surovín a aj 0,5 ks srnčie mäso a 0,2ks maslo???Nemali to byť kg?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia