Divinová terina s mandľami a brusnicami
Marcel Ihnačák
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2011
executive chef hotela Double Tree by Hilton v Bratislave, 20. novembra 2011

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 0,5 ks (alebo jelenie) |
|
| 0,2 ks, izbovej teploty |
|
| 100 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| 2 dl |
|
| (zabalené v gáze) |
|
|
|
|
| na podlievanie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g (restované na suchej panvici a rozdrvené) |
|
|
|
Postup
-
1
Opracované mäso osolíme, okoreníme a vložíme do rozohriateho hrnca s olivovým olejom. Opekáme zo všetkých strán asi 10 minút. V polovici času pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a nahrubo nasekaný cesnak.
- 2
Divinu podlejeme červeným vínom, pridáme zmes korenia a za občasného podlievania hovädzím vývarom dusíme asi 1 hodinu domäkka.
- 3
Hotové, ešte teplé mäso rozmixujeme dohladka (môžeme pridať trochu šťavy, v ktorej sa mäso dusilo).
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu