Pečené (grilované) zemiaky fotorecept

jerica - fotkajerica, 12. augusta 2010
Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept)
Foto: jerica

Máme radi zemiaky na rôzne spôsoby, ponúkam recept , jeden z nich. Môže byť ako predjedlo,hlavné jedlo s prílohami , večera s kyslím mliekom Zobraziť celý popisMáme radi zemiaky na rôzne spôsoby, ponúkam recept , jeden z nich. Môže byť ako predjedlo,hlavné jedlo s prílohami , večera s kyslím mliekom , kto čo má rád . takto pripravené zemiačky aj s mäskom , zabalené v alobale ,robievame na drevenom uhlí.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Do hrnca dám množstvo , kefičkou očistených zemiakov , koľko budem potrebovať,pridám jednu polievkovú lyžicu soľ , kmín , dala som vyvariť do zemiakov aj baraní roh , nič tým nepokazím.

    Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky rozložím na alobal , môžete aj na dosku , nožíkom na syr povykrajujem zemiak do klína , zostane nám väčšia polovica , druhá časť bude vrcháčik na zemiak.

    Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na väčšiu plovicu zemiaka ukladám , údený syr , hermelín , kúsočky oravskej slaninky.

    Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec dám na zemiak úzky plát červenej papriky .

    Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na naplnený zemiak priložím druhú časť zemiaka , "vrchnáčik",

    Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    obalím oravskou slaninkou , kto nemá rád slaninku , dá si čo má rád aj nič.

    Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    uložím na plech ,

    Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    polejem máslom , podlejem 1PL vody , posypem korením na zeleninu ,dám do rúry na funkciu gril .

  9. 9

    hotovo, dobrú chuť.

    Pečené (grilované) zemiaky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

strigus
mňááám, vyzerá to super, už viem, čo dnes večer.. ;-)
babidka
to bude dobrota ....@jerica , myslim , ze ked su tie zemiaciky mlade , staci ich aj iba predvarit . Pred odvolenkou sa snazim zdrziavat takych sytych jedal / aby som nevyzerala v plavkach ako ten tvoj zemiacik obleceny v plavkach / ale po dovolenke si to urcite doprajem :-)))))
honestka
tiez mam rada a tak isto tie "sietkove" sladke zemiaciky, ktore vysmazam a sprijemnia tanierik...
stefanus191
... chcem sa iba opytat... na ktory koniec mam dat ten platok cervenej papriky???, ale recept vyzera velmi dobre... a urcite ho vyskusam na veekend...
jerica
@stefanus191 keď mám poukladaný syr a šunku , dám pásik červenej papriky, najradšej keď je trochu štiplavá , poznámka: zemiaky dám variť so šupkou , pridám kmín, dobre osolím , dala som vyvariť do zemiakov aj papriku (baraní roh) ja si to tak vylepšujem.
satin2
výborná chuťovka,len si to dať predseba........
evanaaa
Dobručkééé. Jerica, v čom to pečieš, vo vaničke, alebo...?
jerica
@evana , @bozulka neviem či sa vrátiš na tento recept , ale napíšem , sú to výborné pekáčiky na biskupský chlebík , kúpila som ich pred dvoma týždňami v "LÍDL" nedalo mi , mali šikovný rozmer a k tomu ešte super material a cena. Do jedného dám väčšie 4ks plnených zemiakov, pre nás to stačí , keď nás je viac dám do dvoch (kúpila som 2ks) , alebo na pekáč. Môžu sa dať tiež na panvicu ako keď robím plnenú papriku čo som dala na varechu , k zemiakom môžeš tiež pridať cesnak , je to delikatesa. @babidka , keď vyskúšaš predvarené , možno nič tým nepokazíš , len keď vykrajuješ klín do zemiačika , neviem , ako to je , priznám sa , že neviem , ja si robím len z uvarených a to je veľmi rýchlo , a v zepter hrnci ešte rýchlejšie.
evanaaa
Tie pekáčiky, vlastne jeden z Lidla mám, dokonca vyťahovací, takže pre dvoch stačí, mám aj alumíniový, aj misky, na jedno použitie, v tom sa to tiež dá robiť.
zasterka
Vyzerá to úplne super mňamkovsky, tiež ma to zaujímalo, v čom sa to pieklo, tak vďaka za vysvetlenie :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia