Foto: jerica
Máme radi zemiaky na rôzne spôsoby, ponúkam recept , jeden z nich. Môže byť ako predjedlo,hlavné jedlo s prílohami , večera s kyslím mliekom Zobraziť celý popisMáme radi zemiaky na rôzne spôsoby, ponúkam recept , jeden z nich. Môže byť ako predjedlo,hlavné jedlo s prílohami , večera s kyslím mliekom , kto čo má rád . takto pripravené zemiačky aj s mäskom , zabalené v alobale ,robievame na drevenom uhlí.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do hrnca dám množstvo , kefičkou očistených zemiakov , koľko budem potrebovať,pridám jednu polievkovú lyžicu soľ , kmín , dala som vyvariť do zemiakov aj baraní roh , nič tým nepokazím.
-
2
Uvarené zemiaky rozložím na alobal , môžete aj na dosku , nožíkom na syr povykrajujem zemiak do klína , zostane nám väčšia polovica , druhá časť bude vrcháčik na zemiak.
-
3
Na väčšiu plovicu zemiaka ukladám , údený syr , hermelín , kúsočky oravskej slaninky.
-
4
Na koniec dám na zemiak úzky plát červenej papriky .
-
5
na naplnený zemiak priložím druhú časť zemiaka , "vrchnáčik",
-
6
obalím oravskou slaninkou , kto nemá rád slaninku , dá si čo má rád aj nič.
-
7
uložím na plech ,
-
8
polejem máslom , podlejem 1PL vody , posypem korením na zeleninu ,dám do rúry na funkciu gril .
- 9
hotovo, dobrú chuť.
- 9
Diskusia k receptu