Tuniak s cviklou

martinis - fotkaMartinis, 26. januára 2013 18:44
Ďalšie recepty »
Tuniak s cviklou Foto: martinis

Tuniakové kúsky v olivovom oleji s kúskami cvikly, vajíčkom a troškou chrenu, ideálna večera :)

1
porcia
55 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva
1 ks
1 ks
1/2 ks
3 PL
2 strúčiky
1 KL strúhaný
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Svojim receptom ma inšpirovala @Evusik, veľmi pekne ďakujem - tuniak s cviklou je skvelá kombinácia a obloženým vajíčkom a troškou chrenu ... báječné ! :)

  2. 2

    Zo všetkého najprv si uvaríme repu - potrebujeme na ňu 40 minút. Uvarenú necháme vychladnúť a ošúpeme.

  3. 3

    Taktiež si uvaríme vajíčko - 10 minút je doba, koľko sa potrebuje vykúpať :)) Potom ho ošúpeme a nakrájame na štvrtinky.

  4. 4

    Repu nakrájame na absolútne ľubovoľné kúsky - vyskúšajte všetky možné tvary aj veľkosti, má to vyzerať tak "rozhádzane" ;) Podobne nakrájame aj cibuľu, v miske zmiešame s cviklou a tuniakom.

  5. 5

    Zalejeme 3 lyžicami balzamikového octu, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku (ak máte radi, aj viac :)), osolíme štipkou soli a okoreníme troškou mletého bieleho korenia - nie veľa - má dosť ostrú a prenikavú chuť !

  6. 6

    Všetko ešte raz zmiešame a naservírujeme na tanierik. Obložíme štvrtinkami vajec, ozdobíme malou lyžičkou strúhaného chrenu a podávame s lístkami šalátu, paradajkami a tekvicovým chlebíkom :))

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist