Foto: martinis
Tuniakové kúsky v olivovom oleji s kúskami cvikly, vajíčkom a troškou chrenu, ideálna večera :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Svojim receptom ma inšpirovala @Evusik, veľmi pekne ďakujem - tuniak s cviklou je skvelá kombinácia a obloženým vajíčkom a troškou chrenu ... báječné ! :)
- 2
Zo všetkého najprv si uvaríme repu - potrebujeme na ňu 40 minút. Uvarenú necháme vychladnúť a ošúpeme.
- 3
Taktiež si uvaríme vajíčko - 10 minút je doba, koľko sa potrebuje vykúpať :)) Potom ho ošúpeme a nakrájame na štvrtinky.
- 4
Repu nakrájame na absolútne ľubovoľné kúsky - vyskúšajte všetky možné tvary aj veľkosti, má to vyzerať tak "rozhádzane" ;) Podobne nakrájame aj cibuľu, v miske zmiešame s cviklou a tuniakom.
- 5
Zalejeme 3 lyžicami balzamikového octu, pretlačíme 2 strúčiky cesnaku (ak máte radi, aj viac :)), osolíme štipkou soli a okoreníme troškou mletého bieleho korenia - nie veľa - má dosť ostrú a prenikavú chuť !
- 6
Všetko ešte raz zmiešame a naservírujeme na tanierik. Obložíme štvrtinkami vajec, ozdobíme malou lyžičkou strúhaného chrenu a podávame s lístkami šalátu, paradajkami a tekvicovým chlebíkom :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/salat-s-tuniakom-a-s-cervenou-r...
nedá mi to nereagovať na tvoj komentár. mrzí ma, že vidíš moje recepty takto. nič s tým však zrejme nespravím, ale chcel by som upozorniť na niekoľko nepresností - slovo "plagiátorstvo" znamená vydávanie cudzieho diela za vlastné a jeho napodobovanie. nikdy, zdôrazňujem že nikdy som o svojich jedlách netvrdil že si ich vymýšľam sám a neberiem odnikiaľ inšpiráciu, pretože viem, že to skrátka nie je možné. dokážeš ty garantovať, že jedlo, ktoré vymyslíš, nemohlo napadnúť aj niekomu inému ? :) ja teda nie. ak skúšam cudzí recept a pamätám si autora, vždy ho uvádzam hneď v prvom bode receptu, tak ako aj tu - a ako môžeš vidieť, @evusik nemala najmenší problém s malou úpravou jej receptu a dokonca sa tomu myslím potešila. radosť je dvojnásobná, lebo ona ma inšpirovala a ja som vďaka nej spoznal úžasné jedlo.
... netúžim vymýšľať vlastné jedlá, práve naopak - baví ma vyhľadávať recepty, trošku ich upravovať a zbierať. myslím, že varecha je skvelá komunita, kde som získal obrovské množstvo dobrých priateľov, ktorým sa moje recepty zrejme úprimne páčia. možno sa im potešia oni, ja som nadšený z pozitívnych reakcíí a ďakujem všetkým, ktorí pochvália, ocenia a vedia sa ma aj zastať, ako v tomto prípade. nemyslím, že sa tu musíme naťahovať o akési autorské práva, svoje recepty pridávam pre pohodových ľudí, ktorí robia varenie pre radosť a potešenie, nie kvôli vystatovaniu sa svojími originálnymi receptami.
každopádne, ak som nevedomky pripravil niektorý z tvojich, či iných receptov, všetkým dotknutým sa ospravedlňujem, naozaj nešlo o úmysel, ale o zhodu náhod.
... myslím že niet dodať čo iné ako veľké ďakujem @2010 , @radost , @tatranocka a @douglas za to, že ste sa ma zastali a páči sa vám aj tento recept. nech sa darí :))
@martinis budem sa opakovať, ale si šikovný mladý kuchár, ktorý nielenže vie čo robí, ale svoje jedlo vie aj podať, máš výborný slovný prejav, vieš fotiť... držím ti palce :-)
@michsamant a @kuchticka : ďakujem, potešili ste ma :O) mám rád takto pozitívne naladených ľudí :))
Plagiátorstvo? - Kdeže,nečítala som od jahodky6069 pozitívny komentár. Žeby komplexy? Liečiť, nezanedbať!!!
Si mlady a sikovny urcite to dokazes a zrejme podla tvojho vyjadrovania inteligentny, takze nenechaj sa odradit komentarom ako napisala @jahodky6069 , na vareche sa najdu aj neprajnici ako ona. Takze hlavu hore, varechu a noze pripravit a ide sa varit. Drzim palce pri experimentovani.
@ethanel : je tak ako píšeš - varenie je mojou najväčšou radosťou a je super, ak to na mojich jedlách aj vidieť, veď to by malo byť poslaním každého kuchára : variť s vášňou a potešením. snažím sa prijať aj konštruktívnu kritiku, ale pokiaľ mám takýchto skvelých fanúšikov ako ste vy všetci, tak sa zatiaľ nehodlám len tak ľahko odradiť ! ;)
PS: čo sa týka kritiky od jahodky, ta nebola objektívna, netreba si ju všímať...