Studeno fotorecept
šéfkuchár hotela FIS v Demänovskej Doline, 22. novembra 2012

Foto: Ivan Majerský
Huspeninu môžete uvariť aj kombinovaním čerstvého mäsa s údeným. Ak pridáte údené koleno, dávajte pozor, aby ste huspeninu nepresolili.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nožičky obvaríme a prvú vodu vylejeme. Pripravíme koreňovú zeleninu, cibuľu a koreniny. Obvarené nožičky vložíme spolu s koreňovou zeleninou, cibuľou a koreninami do studenej vody a varíme pomalým varom.
-
2
Nožičky vyberieme, necháme vychladnúť a oberieme mäso. Vývar naďalej redukujeme, či nám hustne na požadovanú hustotu, zistíme tak, že trošku odlejeme na tanierik a dáme do chladničky. Podľa hustoty doriedime alebo ďalej odparujeme.
-
3
Ochutíme kvapkou octu a dosolíme. Koreňovú zeleninu a mäso najemno nakrájame, vložíme do formičiek, zalejeme vývarom a necháme vychladnúť. Podávame s cibuľkou, octom a pečivom.
Diskusia k receptu