Hašé z hovädziny so syrom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 7. septembra 2014

Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už Zobraziť celý popisHašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už nemajú veľa zubov:-))

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 dkg
2 dkg
1 ks
1 ks
1 ČL
3 PL



Postup

  1. 1

    Na prípravu hašé poznám dva-tri spôsoby. So zápražkou, s bešamelom, alebo so strúhankou. Urobila som si po svojom, bez akejkoľvek múky:-P Z polievky som mala varené hovädzie zadné, ktoré som vkladala do vriacej vody. Robím tak, keď chcem, aby varené mäso ostalo chutnejšie, nevylúhuje sa úplne. Robila som k nemu aj kôprovú omáčku s knedľou. Na hašé mi zvýšil kus asi 20dkg. Pomlela som ho.

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu som opražila na masti, prisypala som mäso a podliala som ho 2 naberačkami polievky.

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso hneď vsiaklo tekutinu, keď sa tak stalo, priklepla som vajíčko a vidličkou som ho miešala v mäse, kým sa poriadne upieklo. Vypla som plyn.

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes som dochutila horčicou a pridala som aj strúhaný syr. Môže sa pridať aj korenie, ja som kvôli dcérke nič nedávala. Ako prílohu som upiekla zemiaky s rascou a pripravila som mrkvový šalát s citrónovou šťavou a medom- náš obľúbený:-)

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hašé posypané petržlenovou vňaťou nám chutilo, je to ľahšia obmena fašírok a predsa chutná.

    Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
@radost , som rada:-)...že oceňuješ, nie žeich už máš málo:-) dá sa aj z iného mäsa samozrejme, bravčové je tiež veľmi chutné;-)
havino
poviem pravdu, nejedla som haše ešte, ale páči sa mi využitie vareného mäsa na tento účel, ja som si ho predstavila aj na hrianke, či? alebo aj zapečené?
pusta
@kukulienka71 , ani sa nepamätám, kedy som robila naposlledy a mám to hašé veľmi rada.
krásny recept, krásne naservírované, krásné foto.
dakujem za pripomenutie :-)
*****
kukulienka71
@babkamt , vďaka ti:-) @zolik , nie som expert na pôvod jedál, neviem ti to povedať. V českej a slovenskej kuchyni je to skoro zabudnuté jedlo, v školskej jedálni sme mávali často. Myslím, že to je také jedlo na zužitkovanie zvyškov, vareného mäsa z polievky, taký ľudový výmysel iste na celom svete praktizovaný:-) ale má to tajuplný názov, priam orientálny, že?:-D možno pochádza odtiaľ...
altyn
Páči sa mi to, lebo okrem mňa nik z rodiny nezje veľa mäsa v polievke. Tak už nemusím odkladať na fašírku, urobím si perfiš obed... :-)))
altyn
P.S. : hodí sa aj parmezán? Alebo radšej eidam...
pacinka
Hašé je tiež jedlo zaradené medzi jedlá dietne v nemocniciach pri ochorení slinivky, alebo žlčníka, samozrejme bez syra, ošidené, iba pomleté uvarené chudé mäso zaliate vývarom bez tuku, podáva sa s varenými zemiakmi. Pekný recept.
zolik
@kukulienka71 vdaka za odpoved. Nikdy som sa s tymto nazvom a ani jedlom ako takym nestretla. Naozaj zaujimay nazov. Ja som dokonca tipovala na madarsku kuchynu, ale to len preto, ze mi to slovo hasé pripomenul halaslé ;-) Ale aj @pacinka pridala informaciu.
evanaaa
Už niekoľkokrát som mala v úmysle robiť hašé, nabádali ma k tomu spomienky na závodnú kuchyňu, kde mi celkom chutilo, ale aj keď ja dávam do polievky aj kilo mäsa, má ho kto zjesť ( môj muž), takže na haššé, by som musela kúpiť zvlášť. Možno raz......
evanaaa
Napadlo ma - to hašé bolo zapečené, dávali nám ho pekne v kockách, možno je naň viac receptov, asi s tým bešamalom sa zapeká najlepšie.
medovnicek
toto je výborný nápad ako minúť zvyšné mäso z polievky, recept si ukladám
danka006
Včera sme robili s dcérou niečo podobné, čo sme nazvali "hašerula", pomleré mäso sme zmiešali s nastrúhanými zemiakmi, vajcami, cesnakom, cibuľkou, majoránkou, korením a soľou a dali sme to zapiecť. Bolo to super, môžem doporučiť.