Foto: kukulienka71
Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už Zobraziť celý popisHašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už nemajú veľa zubov:-))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na prípravu hašé poznám dva-tri spôsoby. So zápražkou, s bešamelom, alebo so strúhankou. Urobila som si po svojom, bez akejkoľvek múky:-P Z polievky som mala varené hovädzie zadné, ktoré som vkladala do vriacej vody. Robím tak, keď chcem, aby varené mäso ostalo chutnejšie, nevylúhuje sa úplne. Robila som k nemu aj kôprovú omáčku s knedľou. Na hašé mi zvýšil kus asi 20dkg. Pomlela som ho.
-
2
Cibuľu som opražila na masti, prisypala som mäso a podliala som ho 2 naberačkami polievky.
-
3
Mäso hneď vsiaklo tekutinu, keď sa tak stalo, priklepla som vajíčko a vidličkou som ho miešala v mäse, kým sa poriadne upieklo. Vypla som plyn.
-
4
Zmes som dochutila horčicou a pridala som aj strúhaný syr. Môže sa pridať aj korenie, ja som kvôli dcérke nič nedávala. Ako prílohu som upiekla zemiaky s rascou a pripravila som mrkvový šalát s citrónovou šťavou a medom- náš obľúbený:-)
-
5
Hašé posypané petržlenovou vňaťou nám chutilo, je to ľahšia obmena fašírok a predsa chutná.
tak toto by som chcela:
oceňujem..som v kategorii-zubov už nemá veľa..:-)
krásny recept, krásne naservírované, krásné foto.
dakujem za pripomenutie :-)
*****