Ravioli s krvavničkovou plnkou
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 22. septembra 2016
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 22. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku, vajcia, soľ a olivový olej vymiešame na cesto. Necháme 30 minút odležať. Krvavničku uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na kolieska.
- 2
Cesto vyvaľkáme na tenký plát a prepolíme. Na jednu stranu cesta poukladáme nakrájanú krvavničku, okolo potrieme vodou, navrch položíme druhý plát cesta a dobre pritlačíme, aby v ceste neboli vzduchové bubliny. Ravioli vykrojíme a varíme vo vriacej vode 6 minút.
- 3
Jablkové čatní s orechmi: Maslo v panvici roztopíme, očistené jablká nakrájané na kocky vložíme do panvice, pridáme nasekané orechy, cukor a podusíme.
Ravioli podávame poprekladané kolieskami krvavničky a dozdobené opečenou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu