Buchty s cibuľovou plnkou a so syrovou zmrzlinou
Martin Novák
šéfkuchár Palffy Restaurant v Palace Art Hotel Pezinok, 13. januára 2022
šéfkuchár Palffy Restaurant v Palace Art Hotel Pezinok, 13. januára 2022

Foto: kavickari.sk
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| Kysnuté cesto: | |
| 300 g |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 24 g |
|
| trocha |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Cibuľová marmeláda: | |
| 500 g |
|
| 200 ml |
|
| podľa chuti |
|
| Syrová zmrzlina: | |
| 200 g |
|
| 200 ml |
|
| 2 ks |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kysnuté cesto: Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Potom k nemu pridáme vajce a polohrubú múku, vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť, až cesto zdvojnásobí objem.
- 2
Cibuľová marmeláda: Nakrájanú cibuľu s octom a cukrom pomaly dusíme do konzistencie marmelády.
- 3
Z vykysnutého cesta urobíme buchty naplnené cibuľovou marmeládou. Ukladáme na plech vymastený maslom a pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Pred dopečením ich potrieme vajíčkom.
- 4
Syrovú zmrzlinu urobíme tak, že rozpustíme syr v smotane. Pridáme trošku cukru a do teplej zmesi všľaháme žĺtky. Potom dáme zmes zmraziť.
Tiež buchty:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu