Buchty s cibuľovou plnkou a so syrovou zmrzlinou
Martin Novák
šéfkuchár Palffy Restaurant v Palace Art Hotel Pezinok, 13. januára 2022
šéfkuchár Palffy Restaurant v Palace Art Hotel Pezinok, 13. januára 2022
Foto: kavickari.sk
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
300 g |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
50 g |
|
24 g |
|
trocha |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Cibuľová marmeláda: | |
500 g |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
Syrová zmrzlina: | |
200 g |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kysnuté cesto: Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Potom k nemu pridáme vajce a polohrubú múku, vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť, až cesto zdvojnásobí objem.
- 2
Cibuľová marmeláda: Nakrájanú cibuľu s octom a cukrom pomaly dusíme do konzistencie marmelády.
- 3
Z vykysnutého cesta urobíme buchty naplnené cibuľovou marmeládou. Ukladáme na plech vymastený maslom a pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Pred dopečením ich potrieme vajíčkom.
- 4
Syrovú zmrzlinu urobíme tak, že rozpustíme syr v smotane. Pridáme trošku cukru a do teplej zmesi všľaháme žĺtky. Potom dáme zmes zmraziť.
Tiež buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu