Cibuľové buchty
Cibuľové buchty

Buchty s cibuľovou plnkou a so syrovou zmrzlinou

Martin Novák
šéfkuchár Palffy Restaurant v Palace Art Hotel Pezinok, 13. januára 2022
Buchty s cibuľovou plnkou a so syrovou zmrzlinou
Foto: kavickari.sk
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
300 g
200 ml
1 ks
50 g
24 g
trocha
Na potretie:
1 ks
Cibuľová marmeláda:
500 g
200 ml
podľa chuti
Syrová zmrzlina:
200 g
200 ml
2 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kysnuté cesto: Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Potom k nemu pridáme vajce a polohrubú múku, vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť, až cesto zdvojnásobí objem.

  2. 2

    Cibuľová marmeláda: Nakrájanú cibuľu s octom a cukrom pomaly dusíme do konzistencie marmelády.

  3. 3

    Z vykysnutého cesta urobíme buchty naplnené cibuľovou marmeládou. Ukladáme na plech vymastený maslom a pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Pred dopečením ich potrieme vajíčkom.

  4. 4

    Syrovú zmrzlinu urobíme tak, že rozpustíme syr v smotane. Pridáme trošku cukru a do teplej zmesi všľaháme žĺtky. Potom dáme zmes zmraziť.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha