Krehké koláčiky s citrónovou smotanou a údeným lososom
mesačník Varecha, dnes 12:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 dávka (podľa základného receptu) |
|
Náplň: | |
250 ml |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
1/2 ks |
|
200 g |
|
30 g (alebo výhonky reďkovky) |
|
Postup
-
1
Krehké cesto pripravené podľa základného receptu rozvaľkáme. Vykrojíme z neho kolieska a vyložíme nimi formičky na koláčiky. Dno prepichneme vidličkou a dáme stuhnúť na 30 minút do mrazničky. Potom cesto zakryjeme papierom na pečenie, zaťažíme fazuľou a 10 minút predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
- 2
Smotanu rozšľaháme so žĺtkami. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžičkou nastrúhanej citrónovej kôry a šťavou z polovice citróna. Množstvo citrónovej šťavy prispôsobte svojej chuti. Náplň by mala byť len zľahka kyslastá, aby dokonale ladila s lososom.
- 3
Z predpečených korpusov odstránime papier s fazuľou a na cesto nalejeme pripravenú zmes. Vrátime do rúry a koláčiky pečieme ešte asi 25 minút.
- 4
Upečené koláčiky necháme vychladnúť a vyberieme ich z formičiek. Na každý koláčik dáme kúsok údeného lososa a pár výhonkov žeruchy.
Tiež slané koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu