Melónové želé s čipsami z kozieho syra
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 26. apríla 2015
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 26. apríla 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z melóna vyberieme jadierka, rozmixujeme a precedíme. Do hrnca dáme šťavu z melóna, precedenú šťavu z jedného grepu, brezový cukor a biele víno.
- 2
Všetko spolu varíme, až kým zostane asi 250 ml tekutiny. Pridáme v studenej vode namočené plátky želatíny a necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na kocky.
- 3
Syr nastrúhame najemno. Na plech dáme papier na pečenie a polovičku syra rozdelíme na štyri časti, ktoré nasypeme na plech a upečieme v rúre čipsy. Do menšieho hrnca dáme červené víno, balzamikový ocot, med a orechy a uvaríme hustý sirup.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu