Melónové želé s čipsami z kozieho syra

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 26. apríla 2015
Melónové želé s čipsami z kozieho syra
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 kg
30 g
4 plátky
100 ml
100 ml
100 ml
2 ČL
1/2 ČL mleté
 mladý na ozdobu




Postup

  1. 1

    Z melóna vyberieme jadierka, rozmixujeme a precedíme. Do hrnca dáme šťavu z melóna, precedenú šťavu z jedného grepu, brezový cukor a biele víno.

  2. 2

    Všetko spolu varíme, až kým zostane asi 250 ml tekutiny. Pridáme v studenej vode namočené plátky želatíny a necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na kocky.

  3. 3

    Syr nastrúhame najemno. Na plech dáme papier na pečenie a polovičku syra rozdelíme na štyri časti, ktoré nasypeme na plech a upečieme v rúre čipsy. Do menšieho hrnca dáme červené víno, balzamikový ocot, med a orechy a uvaríme hustý sirup.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia