Pečené tofu
Pečené tofu

Slané waffle s Paté de Tofu

lunter - fotkalunter, včera 20:00. Komerčný recept.
Slané waffle s Paté de Tofu
Foto: lunter

Chrumkavé slané waffle z tofu s jemným Paté de Tofu Brusnice sú originálnym spojením sladko-slaných chutí. Zvonku zlatisté a vo vnútri mäkké tofu Zobraziť celý popisChrumkavé slané waffle z tofu s jemným Paté de Tofu Brusnice sú originálnym spojením sladko-slaných chutí. Zvonku zlatisté a vo vnútri mäkké tofu dopĺňa krémová nátierka, šťavnaté brusnice a karamelizovaná figa — dokonalé gurmánske prekvapenie pre milovníkov rastlinnej kuchyne.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
30 g
 (v spreji)
150 g
2 PL
1 ks



Postup

  1. 1

    Tofu vyžmýkame a nakrájame ho na 4 štvorcové plátky.

  2. 2

    Kukuričný škrob nasypeme do veľkej misky. Každý plát tofu v ňom obalíme a následne jemne otrasieme prebytočný škrob.

  3. 3

    Každý plát tofu výdatne pokropíme olejom, aby neostali žiadne suché miesta. Ľahko postriekame aj vafľovač a následne ukladáme plátky tofu v jednej vrstve. Necháme tofu piecť, pravidelne kontrolujeme každých 5 minút, až kým nebude ľahko zlatohnedé. To môže trvať 10–20 minút.

  4. 4

    Po upečení natrieme Paté de Tofu na každý plátok tofu.

  5. 5

    Ozdobíme brusnicami a karamelizovanou figou a podávame.

Diskusia k receptu