Slané waffle s Paté de Tofu
Chrumkavé slané waffle z tofu s jemným Paté de Tofu Brusnice sú originálnym spojením sladko-slaných chutí. Zvonku zlatisté a vo vnútri mäkké tofu Zobraziť celý popisChrumkavé slané waffle z tofu s jemným Paté de Tofu Brusnice sú originálnym spojením sladko-slaných chutí. Zvonku zlatisté a vo vnútri mäkké tofu dopĺňa krémová nátierka, šťavnaté brusnice a karamelizovaná figa — dokonalé gurmánske prekvapenie pre milovníkov rastlinnej kuchyne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu vyžmýkame a nakrájame ho na 4 štvorcové plátky.
- 2
Kukuričný škrob nasypeme do veľkej misky. Každý plát tofu v ňom obalíme a následne jemne otrasieme prebytočný škrob.
- 3
Každý plát tofu výdatne pokropíme olejom, aby neostali žiadne suché miesta. Ľahko postriekame aj vafľovač a následne ukladáme plátky tofu v jednej vrstve. Necháme tofu piecť, pravidelne kontrolujeme každých 5 minút, až kým nebude ľahko zlatohnedé. To môže trvať 10–20 minút.
- 4
Po upečení natrieme Paté de Tofu na každý plátok tofu.
- 5
Ozdobíme brusnicami a karamelizovanou figou a podávame.
Tiež pečené tofu:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu