Losos trocha inak.....Milujem stanicu Paprika,tak som odkukala a vyskúšala...fakt výborné a jednoduché.Pre všetkých milovníkov lososa hlavne údeného....Nemám fotky,neplánovala som to uverejniť,ale fakt je to Zobraziť celý popisLosos trocha inak.....Milujem stanicu Paprika,tak som odkukala a vyskúšala...fakt výborné a jednoduché.Pre všetkých milovníkov lososa hlavne údeného....Nemám fotky,neplánovala som to uverejniť,ale fakt je to dobré...
príprava
Suroviny
2 ks čerstvý (alebo chladený) |
|
2 hrnčeky hnedý |
|
1 hrnček hrubá |
|
2 hrnčeky čerstvý (alebo mrazený) |
|
1 hrnček |
|
1 dl |
|
1 téglik |
|
Postup
-
1
Pláty lososa opláchneme a osušíme,na jeden plát natrieme cukor zmiešaný so soľou,docela hrubú vrstvu,na druhý plát navrstvíme kôpor,všetko pokvapkáme citr.šťavou a vodkou. pláty preklopíme na seba ,aby koža bola dole a hore....dáme do misy,na to fóliu a dobre zaťažiť..ja som použila tehly v alobale a odložiť na 24 hodín.Potom už len krájať na tenké prúžky a podávať s kyslou smotanou do ktorej zamiešame kôpor...je lepší než údený....skúste s blinami ako Rusi....
www.nebickovpapulke.sk/recept/marinovany-losos-so-sladkou-horc...