Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú grilovačku, to je chutný burger. Náš šťavnatý burger s cviklou...
Piškótové slniečka
Vo vodnom kúpeli ušľaháme žĺtky s horúcou vodou a polovicou cukru. Po zhustnutí hmotu stiahneme z...
Jednoduché zapečené „sushi“
Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?...
Krokety z batatového pyré
Inšpirovali sme sa cícerovými guľôčkami falafel a podarilo sa. Tieto batatové sú snáď ešte lahodnejšie....
Bravčový plátok s čínskou kapustou
Čínsku kapustu mám veľmi rada. Vysievam si ju v júli na záhrade, spolu s pekinskou...
Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku
Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na tekvicovo - mandľový trhanec....
Chikorita na paprike
Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku....
Zapekaná cuketa
Cuketu a syr postrúhame na hrubo, všetko spolu zamiešame, dáme na vymastený a strúhankou vysypaný...
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....
Zeleninovo-batátový krém so slaninkou
Vhodný na zahriatie a doplnenie vitamínov. Slávnostnejšie jedlo.
Krém z póru s vermútom a mliečnou penou
Na masle opečieme nakrájaný pór, zalejeme vývarom a pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Ochutíme a varíme asi 30...
Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...
Losos s hnedou ryžou a sójovou glazúrou
Chceli by ste pripraviť vynikajúcu a zdravú večeru v krátkom čase? Tento recept na lososa s ryžou a sójovou glazúrou je perfektnou voľbou....
Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...
Sekaná s kelom
Je to taký môj zlepenec, čiže všetko sa dá zmeniť a upraviť podľa vlastných zvyklostí, ktoré aplikujete pri príprave sekanej......
Grilovaný syr na slivkách
Syr natrieme grilovacím korením a dáme ho do alobalu odležať aspoň na hodinku.
Špenátové placky v maslovom hráškovom prívarku
Co z rozmrazeneho spenatu a hrášku, jsem vymyslela celkem rychle. Bylo potřeba obojí zpracovat....
Grilovaný burger
Obľúbená pochúťka mladších generácií má naozaj čo ponúknuť všetkým milovníkom grilovania....
Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...
Zemiakovo-mäsová maškrta
Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept......
Marmitako z tuniaka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...
Pečená treska s petržlenovo-chrenovou krustou
Biela ryba chutí lahodne s touto chrumkavou bylinkovou krustou
Hovädzie špízy so zelenou salsou
Hovädzie steaky nakrájame na približne rovnaké kocky. Cherry paradajky prerežeme na polovicu a cibuľu na štvrtinky....
Pečená zelenina s rybou
Zelenina a ryba sú výbornou kombináciou. V letných horúčavách dodajú telu to, čo potrebuje, a nezaťažia ho....