prazdny

Japonská polievka zosui

Večera

Japonský recept na polievku zo zvyškov....

prazdny

Brokolicová polievka s mangoldom a hubami

Bezmäsité jedlá

Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...

prazdny

Restovaná basmati ryža s krevetami

Hlavné jedlá

Orientálna basmati ryža s restovanými krevetami je lahodným spojením exotických chutí a vôní....

prazdny

Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom

Hlavné jedlá

Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.

prazdny

Cviklové gazpacho

Bezmäsité jedlá

Tento recept som pred rokmi našla v nejakom časopise. A keďže mám cviklu veľmi rada, ...

prazdny

Kukurica na mede s pečenými zemiakmi a restovanými šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Doma v chladničke mi už dlhšiu dobu stála predvarená kukurica. Dlho som na internete hľadala recept,...

prazdny

Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom

Hlavné jedlá

Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy....

prazdny

Králik s citrónom a parmezánom

Hlavné jedlá

Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

prazdny

Kura v štýle popcorn

Kuracie mäso

Neviem prečo popcorn. Asi preto, že je chrumkavý, "jednohubkový" a keď si dáte jeden kúsok, neviete kedy prestať :-)...

prazdny

Grilované morčacie špízy

Hlavné jedlá

Morčacie mäso sme naplnili netradičným spojením syra, byliniek a marhuľového džemu. Všetko spolu opečené na...

prazdny

Zemiaky na panvici so slezom kučeravým

Bravčové mäso

Slez kučeravý je zabudnutá liečivá zelenina, listy obsahujú slizové látky, silice, triesloviny. Využitie -...

prazdny

Údená makrela na spôsob gulášu

Bravčové mäso

Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

prazdny

Grilovaná pražma so zeleninou

Hlavné jedlá

Pražma má jemné, chutné, biele mäso a neobsahuje až tak veľa kostí. Preto je...

prazdny

Krupoto s cviklou

Bezmäsité jedlá

Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

prazdny

Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou

Hlavné jedlá

Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.

prazdny

Ryžový šalát s harissa cuketou

Bezmäsité jedlá

Dva typy ryže uvarte podľa návodu na obale.

prazdny

Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra

Cestoviny

Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...

prazdny

Vegetariánska omáčka na špagety z červenej šošovice

Cestoviny

Jednoduchý a rýchly typ na bezmäsitý hlavný chod najmä pre milovníkov špagiet.

prazdny

Jelenie plece na znojemský spôsob

Hlavné jedlá

Dostala som pekné jelenie mäso. Máme radi mäso s omáčkou, tak som ho pripravila na...

prazdny

Orechové guľky s čučoriedkami bez lepku

Bezmäsité jedlá

Leto je tu a nám sa zažiadalo ovocných guliek - samozrejme bez lepku. Poznáme niekoľko overených receptov, a preto Vám dnes jeden z nich predstavujeme....

prazdny

Pizza raz dva tri

Hlavné jedlá

Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...

prazdny

Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom

Hlavné jedlá

Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, ...

prazdny

Pečený camembert s medovými semienkami

Bezmäsité jedlá

Roztekajúcemu sa syru z rúry málokto odolá.

prazdny

Karfiol s tebi knedličkami

Bezmäsité jedlá

Vařený květák s tebi knedlíčkama.

prazdny

Zapekaný morský vlk s ryžou a paradajkami

Hlavné jedlá

Doprajte si jedlo plné aromatických byliniek, šťavnatého morského vlka a krémovej syrovej omáčky s ryžou SOS...

prazdny

Zajačia paštéta v domácom lístkovom ceste

Večera

Paštéta pečená v krehkom ceste ako výborný koláč je výsadou francúzskej kuchyne. Ponúkame vám vynikajúcu verziu...

prazdny

Fašírky so sírovcom

Bravčové mäso

Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.

prazdny

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík

Cestoviny

Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

prazdny

Ryža s klobásou a hubami

Hlavné jedlá

Ryža s klobásou a hubami je recept, ktorý spája intenzívne chute a dokonalé textúry a ponúka nezabudnuteľný gastronomický zážitok....

prazdny

Cviklová polievka so šalátom Misticanza

Večera

Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.