Závitky z králika a cukety fotorecept

Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 13. februára 2015
Závitky z králika a cukety (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Filé z králika mierne naklepeme, ochutíme soľou, bielym korením a najemno nasekaným rozmarínom. Necháme postáť.


  2. 2

    Potom zrolujeme spolu s tenkými plátmi cukety a šunky. Zaistíme ihlou.


  3. 3

    Na olivovom oleji upečieme zo všetkých strán a podávame s grilovanou zeleninou.


  4. 4

    Tip: Králičie mäso je biele, ľahko stráviteľné, s jemnou chuťou a vynikajúcimi nutričnými vlastnosťami. Má nízky obsah tuku, purínu, cholesterolu a sodíka. Priaznivý je tiež obsah minerálnych látok, vitamínov a stopových prvkov.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha