Závitky z králika a cukety fotorecept
Ladislav Gányovics
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 13. februára 2015
šéfkuchár penziónu Castel Mierovo, 13. februára 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filé z králika mierne naklepeme, ochutíme soľou, bielym korením a najemno nasekaným rozmarínom. Necháme postáť.
- 2
Potom zrolujeme spolu s tenkými plátmi cukety a šunky. Zaistíme ihlou.
- 3
Na olivovom oleji upečieme zo všetkých strán a podávame s grilovanou zeleninou.
- 4
Tip: Králičie mäso je biele, ľahko stráviteľné, s jemnou chuťou a vynikajúcimi nutričnými vlastnosťami. Má nízky obsah tuku, purínu, cholesterolu a sodíka. Priaznivý je tiež obsah minerálnych látok, vitamínov a stopových prvkov.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu