prazdny

Špaldové cestoviny s lososom atlantickým PRETO Radoma

Cestoviny

Na oleji opražíme nakrájaný pór, pridáme na kocky nakrájaného lososa, ochutíme soľou, korením a...

prazdny

Grécka ryža s kôprom

Bezmäsité jedlá

Vitajte v kulinárskej oáze, kde sa stretávajú chute Stredozemného mora a vôňa čerstvých byliek!...

prazdny

Kurča s marmeládou

Kuracie mäso

Kurča na nedeľný obed troška netradične.

prazdny

Hubovo–zeleninový šalát

Bezmäsité jedlá

Scedené huby premyjeme, pridáme kukuricu, hrášok, nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, ...

prazdny

Basmati so zeleninkou a lečom

Bezmäsité jedlá

Nezvyčajné? A čo, treba skúšať nové veci. Mne to veľmi chutilo, tak sa s...

prazdny

Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami

Hlavné jedlá

Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať, cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky,...

prazdny

Putimské pečené zo stehna s jablkami

Bravčové mäso

Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

prazdny

Zemiakový krém s pórom

Bezmäsité jedlá

Několika bramborama zahustím, pórkem dochutím, žampionovýma nožičkama vytuním a levná dobrá polívka je tu.

prazdny

Kuracie prsia s cherry paradajkami a fazuľami

Kuracie mäso

Na oleji si spražíme cibuľu, pridáme napolovice prekrojené cherry paradajky a dusíme asi 10 min. ,...

prazdny

Karfiolovo–šunkový nákyp

Bravčové mäso

Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

prazdny

Kuracie prsia s mrkvou a hráškom

Kuracie mäso

Na troche oleja jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané kuracie prsia (poprípade iné...

prazdny

Zeleninový šalátik podľa mňa

Večera

Toto ja osobne robím veľmi často a je veľmi dobrý.

prazdny

Jarná špargľová polievka s parmezánovými krutónmi bez lepku

Večera

Jarná špargľová polievka je výborné sezónne jedlo, ktoré treba určite vyskúšať....

prazdny

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice

Bezmäsité jedlá

Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.

prazdny

Ľahká kelovica s údenou morčacinou

Večera

Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....

prazdny

Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom

Kuracie mäso

Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla...

prazdny

Sih na šošovici a lesnom ovocí

Hlavné jedlá

Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...

prazdny

Hovädzie špikované so slaninou

Hovädzie mäso

Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

prazdny

Jednoduché parené buchty

Hlavné jedlá

Toto je jednoduchý recept na parené buchty pre oteckov, keď nie sú mamy doma a obchod...

prazdny

Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou

Hovädzie mäso

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Pražíme spolu s cibuľou asi 3...

prazdny

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

prazdny

Studená špenátová polievka so štangľami bez lepku

Bezmäsité jedlá

Túto studenú špenátovú polievku na zelený štvrtok pripravíte doslova za pár minút, takže ušetríte varením veľa času....

prazdny

Drožďové a tofu knedličky do polievky

Bezmäsité jedlá

Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.

prazdny

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou

Cestoviny

Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

prazdny

Zemiakový nákyp

Hlavné jedlá

Dáte si upiecť. Dáte to piecť na 5 min. Potom to viberiete a dáte do hrnca...

prazdny

Slaný brokolicový koláč

Bezmäsité jedlá

Kombinácia neobvyklých surovín môže znamenať zaujímavý výsledok.