
Bravčová sekaná s cuketou
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.

Pečený marinovaný zajac na smotane
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....

Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom
Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty...

Fiesta ryžová miska
Recept inšpirovaný mexickou kuchyňou vám zachutí. V kombinácii s ryžou SOS Classic si ho zamilujete.

Špagety so špenátom, shiitake hríbami a nivou
Keďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení...

Marhuľové dolky
Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy. Recept z...

Ryža s rebierkami a artičokmi
Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....

Špagetová tekvica s kuracím mäsom
Špagetová tekvica je úžasná zelenina. Dá sa použiť na koláče, k mäsu, s rôznymi omáčkami alebo ako klasické špagety s kečupom a syrom....

(Ne)tradičné pestrofarebné šúľance s ovocím
Domáce šúľance sú pre mňa nielen klasika, ktorá nikdy neomrzí, ale aj spomienka na babičku, ktorá pri všetkej skromnosti, mnohokrát aj z mála, vykúzlila neskutočné dobroty....

Kuracie stehná plnené cesnakovo-cibuľkovou plnkou
Potenciálni svokrovci mali prísť na obed a ako snažiaca sa dobrá hostiteľka som im pripravila to, ...

Chlebový puding s ríbezľami
ruru prehrejeme na 175 ˇc (teoplo wzdusnu na 155ˇc) chlieb alebo vianocku nakrajame na mensie kusky a...

Treska s vajíčkovým šalátom
Komerčný recept<br />Opečená treska je vždy na stole vítaná, preto si vychutnajte jednoduché a chutné jedlo...

Patentky s paradajkovým lekvárom
Robila som naše obľúbené jedlo. kedže som mala z kačky vyškvarenú skvelú masť, tak som...

Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy
Vynikajúca domáca knedľa má vždy úspech zaručený. Do tejto našej sme okrem bežného pečiva dali...

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...

„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...

Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

Zeleninový koláč s brokolicovým korpusom
Brokolicu umyjeme, očistíme a nakrájame na samostatné stredne veľké ružičky. Takto pripravenú brokolicu spolu s...

Ryžovo-mäsový bochník
Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na 1 Pl oleja, pridáme ryžu, podlejeme vodou, osolíme a prikryté dusíme...

Chlodnik rajský dle Andrzejka – Chłodnik pomidorowy według Andrzejka
Spařím rajčata, oloupu, pokrájím na do úst přiměřené kousky, přidám pokrájenou mladou cibulku, ...

Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...

Raňajková polievka s vajíčkami
Leto odovzdalo vládu jeseni a táto, „krok za krokom“, smeruje s čoraz chladnejšími ránami, do vlády sychravého novembra....

Ryžová polievka so špargľou a hráškom
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je...

Roládka z králičího pupku plněná králičím masem
Maso z králičího předku dáme do mixovací nádoby, osolíme, opepříme, přidáme smetanu...

Pečený bochník so špargľovo-parmezánovou plnkou
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná,...