Grilovaná krkovička na špízoch s uhorkovou salsou
mesačník Varecha, dnes 11:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Vďaka nitkám tuku zostane bravčová krkovička po ugrilovaní pekne šťavnatá.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na kocky a ponapichujeme na špajdle alebo kovové ihly.
- 2
Na salsu pozdĺžne rozrežeme uhorku a vydlabeme jadrovník so semienkami. Dužinu nakrájame na drobné kocky. V miske zmiešame cukor, limetkovú šťavu, šťavu vyžmýkanú z nastrúhaného zázvoru a štipku soli a korenia. Uhorku zmiešame s dresingom až tesne pred podávaním.
- 3
Na potieranie mäsa počas grilovania zmiešame olej s čili pastou. Špízy kladieme na gril a pečieme 3 minúty. Potom ich otočíme, potrieme pripravenou zmesou a grilujeme ďalšie 3 minúty. Opekáme postupne zo všetkých strán a vždy jemne potierame.
- 4
Špízy podávame s chlebom alebo tortillami a s čerstvo pripravenou uhorkovou salsou.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu