Grilovaná bravčová krkovička
Grilovaná bravčová krkovička

Grilovaná krkovička na špízoch s uhorkovou salsou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 11:00
Grilovaná krkovička na špízoch s uhorkovou salsou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Vďaka nitkám tuku zostane bravčová krkovička po ugrilovaní pekne šťavnatá.

6
porcií
20 minút
príprava
6-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 PL
2 PL (harissa)
Na uhorkovú salsu:
1 ks (väčšia)
1 PL
2 ks
1 PL strúhaný




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na kocky a ponapichujeme na špajdle alebo kovové ihly.

  2. 2

    Na salsu pozdĺžne rozrežeme uhorku a vydlabeme jadrovník so semienkami. Dužinu nakrájame na drobné kocky. V miske zmiešame cukor, limetkovú šťavu, šťavu vyžmýkanú z nastrúhaného zázvoru a štipku soli a korenia. Uhorku zmiešame s dresingom až tesne pred podávaním.

  3. 3

    Na potieranie mäsa počas grilovania zmiešame olej s čili pastou. Špízy kladieme na gril a pečieme 3 minúty. Potom ich otočíme, potrieme pripravenou zmesou a grilujeme ďalšie 3 minúty. Opekáme postupne zo všetkých strán a vždy jemne potierame.

  4. 4

    Špízy podávame s chlebom alebo tortillami a s čerstvo pripravenou uhorkovou salsou.

Diskusia k receptu