prazdny

Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami

Hovädzie mäso

Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky,...

prazdny

Bravčová sekaná s cuketou

Bravčové mäso

Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.

prazdny

Cestoviny s paradajkami, mozzarellou, pestom a špenátom

Cestoviny

Tento recept som dostala od známeho zo Šale, recept si môžete upraviť, niekedy ho robím...

prazdny

Francúzske biele jelítka

Bravčové mäso

Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...

prazdny

Zeleninové lečo s ryžou

Bezmäsité jedlá

Od kamarátok som veľakrát počula, že pripravujú lečo s ryžou. Vyskúšala som aj ja, ...

prazdny

Kuracie prsia s rebarborou

Kuracie mäso

Sladký koláč s rebarborou je všeobecne známy, nech už bude akéhokoľvek typu. Ale mäso a...

prazdny

Ryžové placky s kimchi a čedarom

Bezmäsité jedlá

Tieto placky sú skvelým receptom, keď vám zvýši uvarená ryža z predošlého dňa.

prazdny

Ľahký kurací koláč

Kuracie mäso

Jednoduchý obed z mäsa a ľahkého cesta, ktorý pripravíte na jednom plechu. Nemusíte si tak...

prazdny

Mätové kurča

Kuracie mäso

V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....

prazdny

Baklažánový krém so špenátovou roládou

Bezmäsité jedlá

Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....

prazdny

Makové palacinky

Bezmäsité jedlá

Spojiť príjemné s užitočným sa dá aj pomocou makových palaciniek....

prazdny

Bylinkový zemiakový šalát

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a necháme trochu vychladnúť. Bylinky nasekáme.

prazdny

Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom

Bravčové mäso

Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.

prazdny

Deduškové záviny

Hlavné jedlá

Zo surovin vypracujeme pruzne cesto a natenko ho vyvalkame . Naplnime ho kapustou, osmazenou slaninkou, posypeme solou,...

prazdny

Tradičné tatarčane pirohy zo Zemplína

Cestoviny

Na hornom Zemplíne sa pirohy pripravujú z tatarky, ako sa v tomto regióne hovorí pohánkovej múke....

prazdny

Rezne v šunkových omeletách

Bravčové mäso

Kuracie rezne mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme so soľou a mliekom, na...

prazdny

Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou

Hlavné jedlá

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...

prazdny

Opečená tilapia so špargľou, s cherry paradajkami, citrónom a ryžou

Hlavné jedlá

Táto lahodná kombinácia opečenej tilapie, špargle, cherry paradajok a citróna s ryžou SOS Classic vytvorí chutný a zdravý obed....

prazdny

Zapekaná cuketa s tuniakom

Hlavné jedlá

Cuketa sa zapeká ako lodička alebo plátky asi na milión spôsobov a veľa z nich často robievam, lebo cuketu máme veľmi radi....

prazdny

Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy

Bezmäsité jedlá

Vynikajúca domáca knedľa má vždy úspech zaručený. Do tejto našej sme okrem bežného pečiva dali...

prazdny

Jemná teľacia sekaná Bankov

Hlavné jedlá

Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....

prazdny

Buddha miska s jackfruitom

Bezmäsité jedlá

Preskúmajte kombináciu slaného a sladkého, doplnené o čerstvé a svieže ingrediencie. Toto jedlo pozdvihne vaše...

prazdny

Prívarok zo špenátu bez zápražky

Bezmäsité jedlá

Vybočila som zo zavedených koľají a oplatilo sa.

prazdny

Obličky s mandľami

Hlavné jedlá

Obličky rozrežeme, vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky, osolíme a opražíme v rozpálenej masti....

prazdny

Semolinové rezance s ljutenicou a šampiňónmi

Cestoviny

Jednoduché, rychlé, letní jídlo.

prazdny

Rybacie filé na zemiakoch

Hlavné jedlá

Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

prazdny

Cestoviny s tuniakovou omáčkou

Cestoviny

Receptík je veľmi ľahký a rýchly. Ak chcete pripraviť niečo na poslednú chvíľu, nič ním...

prazdny

Pečený pstruh s fazuľkami a batatovou kašou

Hlavné jedlá

Pstruh patrí medzi chutné rybičky. V spojení s batatmi poskytuje výborný chuťový zážitok....

prazdny

Zapečené pšeno s jablkami

Bezmäsité jedlá

Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....