
Zemiakové mrkvičky
Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte...

Zemiaky so zeleninou na kapustovom liste
Na oleji osmažíme slaninku, pridáme vopred uvarené zemiaky a chvíľu ich s každej strany poopekáme....

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

Surprise mäsko
Pomelieme pliecko. Rožky nakrájame na drobno. Pridáme mlieko a dôkladne vyžmýkame. Vyžmýkané rožky pridáme k...

Baklažán so špagetami
Baklažán umyjem , mám písané , že ošúp , ale podľa rád v predchádzajúcom...

Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou
Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou....

Zeleninovo-mliečna štrúdľa RRANDEVÚÚZ
Recepis je trošku "babračkový", ale výsledok s mierne zvláštnou, netradičnou chuťou stojí za tú námahu....

Pórový koláč
Práve takýto koláč tu zatiaľ nie je uverejnený. Chcela som aj prvýkrát vyskúšať valček na mriežku,...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Krokety z kuracej pečene s hubami
Pečeň domäkka udusíme na opraženej cibuli a zelenine. Po vychladnutí ju pokrájame na kocky , šťavu posolíme...

Opekané zemiakové kocky s karamelizovaným jablkom a klobáskovými mrvencami
Veľmi jednoduché, lacné a málo pracné jedlo, ktoré je naviac bez zbytočných tukov a cukru......

Segedinsky, ktorý nám chutí
Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...

Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom
Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany....

Tortiglioni so šošovicou, pórom a hroznom
Osviežujúce, jemne kyselkavé jedlo, vhodné i počas letných dní (1440 kJ)

Zapekané kotlety s cuketou
Kotlety osolíme, okoreníme a ľahko obalíme v múke. Opečieme na troške oleja z oboch strán a vyberieme....

Cviklové palacinky s marinovaným lososom
Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru,...

Pak choi s hlivou ustricovou
Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).

Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom
Poďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát....