
Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou
Z času na čas, „semo_tamo“ sa moje najmilovanejšie Slniečko priženie z váhy v kúpeľni s rozhodným:...

Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Farfalle s tuniakovo-rajčinovou omáčkou
Rada robím recepty, ktoré nevyžadujú dlhú úpravu a ešte sú aj vynikajúce. Medzi také patrí aj...

Baklažán s cesnakom
Pripravíme si 4 malé baklažány. Dôkladne ich umyjeme. Cesnak ošúpeme.

Quinoa sushi s lososom a špargľou
V tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno...

Plnené šampiňóny
Recept som si vymyslela sama, podla svojho gusta. Je to veľmi chutné jedlo a doba prípravy...

Valčeky z baraniny
Mäso odblaníme a zbavíme tuku. Pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ochutíme korením, cesnakom,...

Špagetové mäsko
po dlhšom čase zas pridávam receptík tak dúfam že vám bude chutiť varecháči :)

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...

Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko....

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

Rýže s jogurtem a červenou řepou
Jelikož se vyžívám ve tvoření zdravých receptů, rozhodla jsem se podělit o svůj nový experiment, ...

Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca
Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako...

Marhuľové guľky s vínovou penou
Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku,...

Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ...

Roláda plnená vajíčkami, mrkvou a uhorkou
Bôčik rozrežeme tak, aby sme získali vysoký plát mäsa. Mastné časti môžeme vyrezať, nakrájať...

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

Ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...