Prepeličie prsia na grilovanom šampiňóne fotorecept
			   Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 1. mája 2015
		   
		   šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 1. mája 2015

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                     
 Z olivového oleja, soli, čierneho korenia, šťavy a kôry z pomaranča a šalvie spravíme marinádu, v ktorej marinujeme prsia dve hodiny.
- 2
 
 Potom prsia opečieme a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 150°C 7 až 8 minút. Ryžu namočíme do vody na hodinu a potom uvaríme domäkka. Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme nakrájaný fenikel a krátko podusíme.
- 3
 
 Fenikel osolíme, okoreníme, pridáme ryžu a nakrájanú vňať zo zeleru a fenikla. Pridáme niekoľko kvapiek olivového oleja. Šampiňón opečieme na grile, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu