Prepeličie prsia na grilovanom šampiňóne fotorecept
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 1. mája 2015
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 1. mája 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z olivového oleja, soli, čierneho korenia, šťavy a kôry z pomaranča a šalvie spravíme marinádu, v ktorej marinujeme prsia dve hodiny.- 2
Potom prsia opečieme a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 150°C 7 až 8 minút. Ryžu namočíme do vody na hodinu a potom uvaríme domäkka. Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme nakrájaný fenikel a krátko podusíme.- 3
Fenikel osolíme, okoreníme, pridáme ryžu a nakrájanú vňať zo zeleru a fenikla. Pridáme niekoľko kvapiek olivového oleja. Šampiňón opečieme na grile, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu