Prepeličie prsia na grilovanom šampiňóne fotorecept

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Sv. Ludmila v Skalici, 1. mája 2015
Prepeličie prsia na grilovanom šampiňóne (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks na šťavu a kôru
1 ČL nasekaná
200 g
1/2 ks
4 ks
 na ozdobu




Postup

  1. 1


    Z olivového oleja, soli, čierneho korenia, šťavy a kôry z pomaranča a šalvie spravíme marinádu, v ktorej marinujeme prsia dve hodiny.

  2. 2


    Potom prsia opečieme a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 150°C 7 až 8 minút. Ryžu namočíme do vody na hodinu a potom uvaríme domäkka. Na panvici roztopíme maslo, do ktorého pridáme nakrájaný fenikel a krátko podusíme.

  3. 3


    Fenikel osolíme, okoreníme, pridáme ryžu a nakrájanú vňať zo zeleru a fenikla. Pridáme niekoľko kvapiek olivového oleja. Šampiňón opečieme na grile, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu