Ragú z jahňacieho kolienka s topinamburom
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 1. septembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Koreňovú zeleninu očistíme spolu s cibuľou. Jahňacie kolienka osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany v kastróle. Kolienka vyberieme, pridáme zeleninu a restujeme tak, aby zelenina zmäkla, pričom ju podlievame červeným vínom.
- 2
Potom pridáme rozmarín, tymian, kolienka, zalejeme vodou a pomaly pečieme v konvektomate pri teplote 150 °C dve hodiny. Topinambur si očistíme a dáme uvariť v osolenej vode. Keď je mäkký, scedíme ho a dáme na panvicu s maslom, mletou červenou paprikou, so šalotkou a osolíme.
- 3
Špenátové listy umyjeme a osušíme. Na panvicu dáme maslo, šalotku a špenátové listy, osolíme, okoreníme a zľahka urestujeme.
- 4
Keď sú kolienka hotové, vyberieme ich, oberieme z nich mäso a podávame. Šťavu scedíme a zredukujeme na omáčku, podľa potreby osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu