![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čočka na paprice bez papriky
Jelikož mi z Nového roku zbyla čočka, rozhodla jsem se ji konečně využít. Neměla jsem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča s bylinkami
Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brokoličkové zapekané cestovinky so zemiačikmi
pokračovanie ku polievočke... Recept na moju Brokoličkovú zdravú polievku :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom
Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jaternicový nákyp
N iečo nové som sa rozhodla zase vyskúšať. A veru paráda. Vynikajúce jedlo.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Caramelle plnené syrom taleggio
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štefanova placka
Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pórovo-kurací nákyp
Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchá biela veľkonočná polievka
Stvorená na obed či večeru počas Veľkej noci, sú v nej samé super suroviny, ktoré počas týchto sviatkov jari milujeme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kura v štýle popcorn
Neviem prečo popcorn. Asi preto, že je chrumkavý, "jednohubkový" a keď si dáte jeden kúsok, neviete kedy prestať :-)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lievance
dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Farebná nádivka ZELENIŇÁK
Jedlá zo zeleniny NIKDY nemôžu byť nechutné, leda že by sa čosi pokazilo počas ich prípravy....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Brutálne špagáty mafiózo
Miláčkovia moji... o5 prichádza Váš obľúbený kuchár bez zástery. brutalnyNikolaj s receptom na super špagáty......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Batôžteky s hovädzinou
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obilninová zmes ZELENINOVKA
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...