Kačacie prsičká v šošovicovo–gaštanovom kréme

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. januára 2013
Kačacie prsičká v šošovicovo–gaštanovom kréme
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 110 °C

Suroviny

100 g
150 g
150 g
100 g
150 g
30 g
150 g alebo upečené
1 ks 150g
500 ml alebo zeleninový
150 ml
2 ks
30 g
40 g




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia môžeme podávať aj ako čips na polievke a dosiahneme to tak, že ich nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote (110 °C), kým nebudú chrumkavé.

  2. 2

    Na masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, čerstvý tymian a koreňovú zeleninu, nakrájanú na kocky. Zeleninu poriadne zarestujeme, pridáme na kocky nakrájaný zemiak, vopred namočenú a scedenú šošovicu a väčšiu časť gaštanov.

  3. 3

    Všetko zalejem vývarom a varíme do zmäknutia šošovice. Polievku rozmixujeme a pre dokonalosť prepasírujeme cez sitko. Pridáme smotanu a dochutíme. Servírujeme s gaštanmi a údenými kačacími prsiami.

Diskusia k receptu

mijaita
Libi se mi to, ale mozna by stacila jen cocka a kastany. Ta korenova zelenina se mi zda zbytecne navic. Vyzkousim to nekdy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia