Kačacie prsičká v šošovicovo–gaštanovom kréme
Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. januára 2013
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. januára 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 110 °C
na 110 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 30 g |
|
| 150 g alebo upečené |
|
| 1 ks 150g |
|
|
|
|
| 500 ml alebo zeleninový |
|
| 150 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| 30 g |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia môžeme podávať aj ako čips na polievke a dosiahneme to tak, že ich nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri nízkej teplote (110 °C), kým nebudú chrumkavé.
- 2
Na masle speníme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, čerstvý tymian a koreňovú zeleninu, nakrájanú na kocky. Zeleninu poriadne zarestujeme, pridáme na kocky nakrájaný zemiak, vopred namočenú a scedenú šošovicu a väčšiu časť gaštanov.
- 3
Všetko zalejem vývarom a varíme do zmäknutia šošovice. Polievku rozmixujeme a pre dokonalosť prepasírujeme cez sitko. Pridáme smotanu a dochutíme. Servírujeme s gaštanmi a údenými kačacími prsiami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu