Hrniec z kapra a zeleniny

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
Hrniec z kapra a zeleniny
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000-1500 g
100 ml
500 g (mrkva, cibuľa, zeler, petržlen)
200 g
100 g
100 g, čerstvá
2 ks
6 ks
2 strúčiky
hrsť
1 KL
 trochu
štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z rybacích kostí a orezu pripravíme vývar. Koreňovú zeleninu, časť zemiakov, paradajky a papriku očistíme a nakrájame na kocky. Dva strúčiky cesnaku očistíme a pretlačíme a všetko varíme.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a koreňovú zeleninu. Do takto opraženej zeleniny pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom z kapra.

  3. 3

    Do zaliatej zmesi pridáme zvyšok nakrájaných zemiakov, papriky a paradajok. Všetko dobre povaríme a pred koncom varenia pridáme na kúsky nakrájaného kapra. Zmes dochutíme soľou, korením a čili papričkou. Nakoniec do zeleninovo–kaprieho hrnca nasekáme petržlenovú vňať.

  4. 4

    Tip šéfkuchára: Namiesto kapra môžeme hrniec pripraviť aj z iných rýb: zubáča, pstruha, hlavátky, lieňa, šťuky. Vývar z kostí a hlavy netreba dlho a silno variť, stačí 10 – 15 minút a ak máme čistú zeleninu, šupky môžeme vyvariť s kosťami vo vývare.

Diskusia k receptu

martamm
Rybky, rybičky sú zdravé, ukladám si Tvoj úžasný receptík....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia