Hrniec z kapra a zeleniny
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000-1500 g |
|
100 ml |
|
500 g (mrkva, cibuľa, zeler, petržlen) |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g, čerstvá |
|
2 ks |
|
6 ks |
|
2 strúčiky |
|
hrsť |
|
1 KL |
|
trochu |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Kapra vykostíme a filetu nakrájame na väčšie kúsky, posolíme, okoreníme a necháme postáť. Z rybacích kostí a orezu pripravíme vývar. Koreňovú zeleninu, časť zemiakov, paradajky a papriku očistíme a nakrájame na kocky. Dva strúčiky cesnaku očistíme a pretlačíme a všetko varíme.
- 2
Na rozpálenom oleji opražíme cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a koreňovú zeleninu. Do takto opraženej zeleniny pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom z kapra.
- 3
Do zaliatej zmesi pridáme zvyšok nakrájaných zemiakov, papriky a paradajok. Všetko dobre povaríme a pred koncom varenia pridáme na kúsky nakrájaného kapra. Zmes dochutíme soľou, korením a čili papričkou. Nakoniec do zeleninovo–kaprieho hrnca nasekáme petržlenovú vňať.
- 4
Tip šéfkuchára: Namiesto kapra môžeme hrniec pripraviť aj z iných rýb: zubáča, pstruha, hlavátky, lieňa, šťuky. Vývar z kostí a hlavy netreba dlho a silno variť, stačí 10 – 15 minút a ak máme čistú zeleninu, šupky môžeme vyvariť s kosťami vo vývare.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu