
Kuracie placky s mladou cibuľkou
Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľku nakrájame na tenké kolieska a syr nastrúhame.

Hydinové na kyslej kapuste
Je čas okoštovať poctivo nadlávenú kapustu. Milujeme kapustovú klasiku. Určite je ňou aj segedínsky guláš....

Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...

Domáca pizza bez lepku s pohánkou
Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone....

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Mini kebaby s tzatziki
Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Zamiešame do mletého mäsa a dochutíme paprikou, korením, ...

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...

Pečená ryba s kosťou
Dnes som robila pečenú rybu so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi. Že divná kombinácia? Možno...

Údený losos s glazovanou mrkvou a pórom v lístkovom ceste
Toto je všeobecne známy a obľúbený recept, trošku som ho však zjednodušil a zrýchlil. Inak...

Filé na mlynársky spôsob
Rybie filé rozmrazíme, umyjeme a osušíme. V miske sme si zmiešali múku s mletou paprikou,...

Cuketové špízy s mletým mäsom a so syrom
V mise zmiešame mleté mäso, vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, majorán a kukuričnú strúhanku....

Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...

Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme....

Grilované kuracie špízy s novými zemiakmi
Aj najmenší si s dospelými radi užijú záhradnú párty, tieto špízy budú chutiť aj im....

Kuracie motýliky s majonézovou omáčkou
Nepamätám sa kde som videl predprípravu kuracích paličiek či „drumstickov“ (podľa mojich vnúčeniec Lilinky a Samka, vraj mäsa s rúčkou), ale ja som ich pomenoval ako „motýliky“....

Grobská pečienka
Tento recept som sa naučila od mojej svokry, robili sme ho k obedu počas zakáľačky...

Sekaná z diviaka s tekvicou
Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté...

Kotlety na paprike
Kotlety narežeme, naklepeme, osolíme, opaprikujeme, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán.

Pasta salad
Cestoviny (podľa chuti) uvaríme v slanej vode. Na panvici si osmahneme posolené a okorenené kuracie...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....