Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.
Bravčová panenka Al Pastor
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke. :-))) Je to...
Pohánkovo-zeleninové placky
V jeden deň som na obed uvarila pohánku so zeleninou z blogu veganotic. blogspot. com a na...
Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...
Pečené Tofu s červenou kapustou
Táto klasika vám bude chutiť! Ideálna na Vianoce, medzisviatkové obdobie aj na Silvestrovskú zábavu. Prajeme...
Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...
Lasagne s kuracím mäsom a brokolicou
Ružičky brokolice uvaríme na pare 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na olivovom...
Španielske vtáčiky z teľacieho mäsa
Mäso nakrájame cez vlákno na plátky, naklepeme ich do šírky, osolíme, okoreníme a potrieme...
Ľevy emericky hamburger
Dneška mi patrel Žideka, jak učil Košičanoch robic hamburgery. Ta mi dostal taky šmak, ...
Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou
Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín...
Rýchly nedeľný obed
U nás sa robilo celé kura vždy len v nedelu ale ja som práve zlomila pravidlo a...
Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...
Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...
Zapekané zemiaky s cibuľou - ľahšia verzia
Zemiaky očistíme a prichystáme si ostatné suroviny.
Tofu praženica (bez vajíčok, vegan)
V mise si vidličkou roztlačíme tofu alebo ho len roztlačíme v rukách. Pridáme trošku chilli, ...
Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Brokolicové fašírky
Kúpila som si brokolicu celkom na niečo iné, ale hned som nemala čas to robiť a...
Kváskové vafle
Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Vyprážaný plnený kaleráb gigant
Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla...
Paprika plnená kuracím mäsom
Recept spočíva v jednoduchosti. Kto nerád melie mäso mlynčekom, alebo má tupé nože v ňom recept...
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
Halušky so špenátom a ricottou
V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto....
Zapekané šampiňóny
Toto jedlo je jednoducho skvelé. Nie je náročné na prípravu, zapečené plnené šampiňóny sú veľmi...
Kelový prívarok s domácou pečenou klobásou
Umytý kel si pokrájame na rezance (približne na veľkosť 1, 5 cm) a uvaríme do 3/4 v...
Plnené mäso, ako ho má rád cigánsky primáš
Nadrobno nakrájanú slaninu dobre opečieme, premiešame s cestovinou uvarenou v slanej vode.
Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Hubový pekáč
Tento recept mi pred pár dňami poslal kamarát od našich západnych bratov, zrejme je skopírovaný z...