Elegantné ratatouille
Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj z rozprávky...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Citrónová brokolicová polievka
Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu na kolieska a spolu podusíme na oleji. Pridáme očistené a...
Hríbové muffiny
Kupila som si formu na muffiny, tak skusam na co vsetko sa da pouzit. Chcela...
Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...
Hacksteak Christine
Recept je nemecký, preto aj originálny názov, volne ho možno preložiť ako steak z mletého mäsa.
Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...
Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...
Slimáčikovia
Ryžu premyjeme a preložíme do hrnca. Pridáme 3 poháre vody a privedieme k varu. Na...
Šampiňóny s paprikami
Rychlý, jednoduchý a hodně dobrý recept na jídlo, ale i přílohu ke kuřecímu masu...
Vaječné ragú
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, necháme speniť a postupne za stáleho miešania prilievame...
Bramborové knedlíky
Recept na bramborové knedlíky jsem získala před mnoha lety od své kamarádky. A musím říci, ...
Slovenské rizoto
Tento recept pre Vás pripravila Monika, Lapetit. Toto je klasika, ktorá chutí najlepšie s kopou nastrúhaného syra a kyslou uhorkou :)...
Dalmátska pečeň
Hladaľa som dobrý recept na pečeň, a našla som toto. Je to veľmi chutné.
Zeler s rajčinami
Zeler nastrúhame na drobné kocky, pokropíme citrónovou šťavou, zmiešame so smotanou a osolíme.
Horiaci guláš Attila
Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a...
Paprikáškrumple
Veľmi rýchle jedlo, ktoré s kúskom chlebíka zasýti. Robievam ho vtedy, keď mám málo...
Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...
Batatová krémová polievka z Luli Chefa
Veľkonočná krémová batatová polievka, vhodná pre deti ako príkrm, ale aj pre dospelých. V...
Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...
Jarní těstoviny
Tak nejdříve ty těstoviny jsou takové špagety zakroucené do spirály. No a abych neřešil název, ...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...