
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Marinovaný kapor Čuridlo
Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Hokkaido polievka
Umyjeme tekvicu, rozkrojíme ju na polovicu a vyberieme dužinu a semienka.

Krém z pečených zemiakov a húb
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...

Ryža na grécky spôsob
Osviežujúci obed alebo večera v podobe ryže na grécky spôsob. Slaná feta, acidné paradajky a...

Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

Zemiakové placky (Pommes de terre galettes)
Super jednoduchý receptík - z internátu.

Zeleninová ryža na kokosovom oleji
Dnes bola chuť na ľahký a zdravý obed, keď už sa pomaly blížia tie chladné zimné...

Paprikovo-hubový hrniec s ryžou (eintopf)
Zaváranie nemá konca-kraja a tak vymýšľam, ako rýchlo medzitým zasýtiť aj hladné krky. Väčšina slovenských...

Zeleninkové cestoviny
Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať,...

Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou
Králičie ragú: Králičie stehná umyjeme, vykostíme a nakrájame na kocky. Na masti orestujeme pokrájanú slaninu a cibuľu....

Plnená panenka
Panenku rozrezať a naklepať na tenšie plátky. Na plnku zmiešať vajcia, nakrájané rožky, petržlenovú...

Stehienka v slaninkovom župane
Mäso vyklepeme vo fólii po obidvoch stranách, vrchnú fóliu odstránime a na vyklepaný plátok dáme syr,...

Adventné mecheche
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši....

Varená ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

Fašírky
Mne moc nechutia s baleným mäsom. Ja si ho radšej dám pomlieť u mäsiara! :) Ešte...

Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...

Kura na koreňoch
Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len dvoch ingrediencií mi vyšlo...

Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.

Morčacie mäso na karí s patizónmi
Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,...

Čerstvé dubáčiky na cibuľke s ryžou
Dnešný úlovok prekrásnych dubáčikov som sa rozhodla upražiť na cibuľke. už po 2 krát som ich...

Kuracia bábovka
Kuracie prsia nasolíme, nakoreníme. Šunku a slaninu nakrájame na plátky. Bábovku vyložíme papierom, ...

Kuracie stehno s bryndzovo-kôprovou plnkou
Oddychový obed z kuracích stehien, ktoré som dnes naplnila bryndzovo-kôprovou plnkou. veľmi chutné...

Zeleninový rogan josh
Rogan josh je pokrm pochádzajúci z oblasti Kašmíru, tradične pripravovaný s jahňacím mäsom....