Lososové fašírky
Lososové fašírky

Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom

novalim - fotkanovalim, 18. marca 2022. Komerčný recept.
Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom
Foto: novalim

Fašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v bezlepkovej verzii? Zobraziť celý popisFašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v bezlepkovej verzii? My sme ich vyskúšali. Ochutené citrónovou kôrou s kôprovým dipom chutili vynikajúco. Doprajte si aj vy zmenu a pustite sa do varenia.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (filet)
1 ks
1 ks
2 strúčiky
50 g (+ na obalenie)
1 ČL nastrúhaná
1 ČL
Na dip:
250 g (alebo grécky jogurt)
1 strúčik (prelisovaný)
1 ČL
1 PL čerstvý, nasekaný
1 PL




Postup

  1. 1

    Lososa umyjeme, osušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, prípadne na drobno nasekáme. Dáme ho do misy spolu s rozšľahaným vajcom, najemno nakrájanou šalotkou, prelisovaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a mletou paprikou. Osolíme a okoreníme. Dobre spolu premiešame a postupne pridávame aj strúhanku.

  2. 2

    Keď je všetko spolu dôkladne premiešané, zmes necháme chvíľu postáť, aby strúhanka nasiakla všetku vlhkosť a zmes sa dala dobre tvarovať.

  3. 3

    Potom zo zmesi formujeme malé placky, ktoré ešte obalíme z každej strany v strúhanke. V hlbšej panvici necháme rozpáliť olivový olej a na miernom ohni potom placky opekáme z oboch strán. Prípadne ich môžeme olejom potrieť a dať do rúry piecť na 20 minút pri teplote 200 °C.

  4. 4

    Dip pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Placky podávame teplé s vychladeným kôprovým dipom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia