Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom
Foto: novalim
Fašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v
bezlepkovej verzii? Zobraziť celý popisFašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v
bezlepkovej verzii? My sme ich vyskúšali. Ochutené citrónovou kôrou s kôprovým dipom chutili vynikajúco. Doprajte si aj vy
zmenu a pustite sa do varenia.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (filet) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
50 g (+ na obalenie) |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
Na dip: | |
250 g (alebo grécky jogurt) |
|
1 strúčik (prelisovaný) |
|
1 ČL |
|
1 PL čerstvý, nasekaný |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Lososa umyjeme, osušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, prípadne na drobno nasekáme. Dáme ho do misy spolu s rozšľahaným vajcom, najemno nakrájanou šalotkou, prelisovaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a mletou paprikou. Osolíme a okoreníme. Dobre spolu premiešame a postupne pridávame aj strúhanku.
- 2
Keď je všetko spolu dôkladne premiešané, zmes necháme chvíľu postáť, aby strúhanka nasiakla všetku vlhkosť a zmes sa dala dobre tvarovať.
- 3
Potom zo zmesi formujeme malé placky, ktoré ešte obalíme z každej strany v strúhanke. V hlbšej panvici necháme rozpáliť olivový olej a na miernom ohni potom placky opekáme z oboch strán. Prípadne ich môžeme olejom potrieť a dať do rúry piecť na 20 minút pri teplote 200 °C.
- 4
Dip pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Placky podávame teplé s vychladeným kôprovým dipom.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu