Špaldové rezance s mascarpone a krevetami
Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte...
Petržlenová krémová s (kokosovým) mliekom
Akosi sa nazbieralo veľa petržlenu v domácnosti, tak som vyskúšala spraviť čisto petržlenovú polievku. Prešla...
Neodolateľná mini pizza
Piatkový večer, pivko, terasa, pizza :) Dnes Vám ukážem recept na pizzu z jednoduchého...
Plnené zemiaky na kyslej kapuste
A znova recept od starej mamy. Nerada videla , keď sa plytvá jedlom a dokázala v kuchyni...
Paprika na srbský spôsob
Cibuľu nakrájame na pásiky osmažíme na oleji, pridáme mletú papriku pomiešame a hneď dáme nakrájanú...
Študentské špagety
Tento recept som si rád varil počas štúdia na VŠ. Tu ani nejde o varenie ale...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))
Pečená pečeňová skladačka
Vo Francúzsku je pečeň drahšia ako u nás a navyše sa dá dosť ťažko zohnať. Preto...
Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ...
Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...
Zapečené zemiaky
zemiaky aj zo šupkou ocistime, prekrojíme napoly, osolíme. okoreníme. dáme piecť, ked sú už už hotové dáme...
Bravčové jašteričky
Tak toto vzniklo už dávno ako male polnočné čosi do úst a chutí nám . Ideme na...
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Do skvelého mäsa zrolujte syr, šunku a vašu obľúbenú salámu a vychutnávajte si pikantnú...
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou
Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.
Klobásový burger
Komerčný recept<br />Začnite svoj deň lahodnými raňajkami v podobe klobásky a vajec a užívajte si pekný deň,...
Kuracie rezne z Brna
Najskôr pripravíme náplň: na PL masla opečieme nadrobno nakrájanú šunku, pridáme hrášok a zalejeme rozšľahanými osolenými...
Stehienka s nivovou plnkou na mätovej fazuli
Fazuľu namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc ), precedíme a opláchneme. Fazuľu dáme samotnú...
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...
Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...
Hrejivá polievka z pečenej tekvice
V nevľúdnom počasí táto krémová tekvicová polievka dokonale vylepší náladu. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med....
Zemiakový krém s mäsovými knedličkami
Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla....
Zapekané cestovinové trubičky s mäsovou plnkou
Pomleté mäso si zmiešame s rožkami (predtým ich namáčam do mlieka), cibuľou, vajíčkom, pridáme...
Zeleninový koláč s mätovým dipom
Tento koláč je ideálny pre zeleninomilných ľudí ktorým sa v chladničke nakopili zeleninové zásoby zo záhradky :)...