
Rybacia polievka pre poriadneho chlapa
Mäso dáme variť do vriacej vody, do ktorej pridáme 2-3 bobkové listy, po 3-4 ks...

Zapekané bravčové kotlety a kuracie nugety
V tejto práci som "spriatelil" dva jedla!... Skombinoval som jedlá ktoré sú v knihe "Recepty za Života...

Dolnozemský paprikáš z kohúta
Paprikáš sa dá uvariť s každého druhu mäsa ale z kohúta je to úplne o ničom inom...

Vepřové srdce na špeku
Jak jsem uvedl, chci se pokusit připomínat zapomenutou a nebo málo využívanou klasiku. Vůbec nechci...

Hrachová kaša bez zahustenia
Nevedela som čo dnes uvariť, ale napadla mi hrachová kaša, ktorú sme už dlho nemali......

Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste
Toto je proste dobrota. Je to pôvodne recept z Lidla a je veľmi dobrý.

Nadstavovaný bravčový mozoček
POZOR! Toto je recept pre chlapov a silné ženy. Vegetariáni a slabšie nátury nech tento recept...

Kurací špíz a grilované šampiňóny
... s medom, chilli, talianskymi bylinkami a slaninou. Inšpiráciou mi bol tento perfektný recept...

Pražená kantonská ryža
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme....

Francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky robím buď takto, alebo zo surových zemiakov, vtedy robím inú zálievku. Dávam...

Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...

Záhradnícky rezeň
Jedlá tohto druhu patria k mojim najobľúbenejším, všetko dáte do jedného "hrnca" šupnete do trúby a...

Ratatouille na plechu
Tento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille,...

Špenátové halušky v syrovo-smotanovej omáčke
Jeden z mojich milióntich pokusov o niečo zaujímavé, ktorý sa, ako inak, podaril na...

Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...

Košovská pochúťka
Typicky recept podľa rozprávania kamaráta pochádzajúceho z Koša pri Prievidzi. Stým, že sa pridávajú aj...

Španielske vtáčky
Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,...

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...

Fašírky
Do misky si dáme mäso, pridáme vajíčka, rozpučený cesnak, nasekanú cibuľu, rozmočený chlieb,...

Talianske cestoviny so zeleninou
Toto jedlo je veľmi obľúbené v našej rodine, je rýchlo urobené, zdravé a veľmi chutné....

Flank steak s dijonskou omáčkou
Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík,...

Králik na smotane s haluškami
Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, ...

Strapaté rezne
Pridávam ďalší z obľúbených receptov v našej rodine. Rezne sú veľmi chutné, šťavnaté a tá...

Nadýchané palacinky - obláčiky
Tieto ľahučké palacinky sa rozplývajú v ústach, ako keby ste zahryzli do oblaku. Tento recept...

Knedličky s kyslou kapustou
Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kyslú kapustu, cukor...

Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.