Zapekaná plnená tekvica

bilancia - fotkabilancia, 5. októbra 2013
Zapekaná plnená tekvica
Foto: bilancia

v obchode na mňa pozerala táto pekná tekvička :) dostala som na ňu chuť, a spravila som si ju podľa toho, čo chladnička dala Zobraziť celý popisv obchode na mňa pozerala táto pekná tekvička :) dostala som na ňu chuť, a spravila som si ju podľa toho, čo chladnička dala :). S výsledkom som bola veľmi spokojná :)

2
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
200 g
125 ml
1 ks
1 ks
25 g




Postup

  1. 1

    zeleninku som si umyla, tekvicu rozkrojila na polovicu a vydlabala. Jadrovník dáme preč a ostatné vydlabané jadro nakrájame na kocky a dáme do misky. Nakrájame si cuketu a šampiňóny a pridáme do misky k tekvici. Cesnak nakrájame na drobno a cibuľku na kocky.

  2. 2

    V malom hrnci si roztopíme maslo, hodíme cesnak, opražíme chvíľku, potom pridáme cibuľku, necháme troška zosklovatieť a pridáme nakrájané šampiňóny, cuketu a tekvicu. Chvíľu popražíme a potom zalejeme vriacou vodou a podusíme cca 10 min. Po 10 minútach, som zliala vývar a odložila do dózičky a následne dala zamraziť, určite sa niekedy zíde :).Potom do udusenej zeleninky vylejeme smotanu na varenie , povaríme a dochutíme soľou, bylinkami a koreninami. Chvíľku ešte povaríme, nech sa chute spoja a potom prisypeme strúhaný parmezán a premiešame.

  3. 3

    Hotovou zmesou plníme vydlabanú tekvicu. Tekvice uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 40 min. na 200 stupňoch.

    Zapekaná plnená tekvica - obrázok 3

Diskusia k receptu

sisinka131
Perfektný rcp! Veľmi nám chutilo! Ďakujem - okrem omáčky som nič z tekvice nerobila - ďakujem pekne!
bilancia
@sisinka131 jej :) som rada, že chutilo, ja si tekvicu robievam na veľa spôsobov, plnka sa dá hocijak meniť, môžte pridať aj mäsko či slaninku, rôzne druhy zeleninky a samozrejme aj koreniny a bylinky pomeniť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia