Foto: bilancia
v obchode na mňa pozerala táto pekná tekvička :) dostala som na ňu chuť, a spravila som si ju podľa toho, čo chladnička dala Zobraziť celý popisv obchode na mňa pozerala táto pekná tekvička :) dostala som na ňu chuť, a spravila som si ju podľa toho, čo chladnička dala :). S výsledkom som bola veľmi spokojná :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
zeleninku som si umyla, tekvicu rozkrojila na polovicu a vydlabala. Jadrovník dáme preč a ostatné vydlabané jadro nakrájame na kocky a dáme do misky. Nakrájame si cuketu a šampiňóny a pridáme do misky k tekvici. Cesnak nakrájame na drobno a cibuľku na kocky.
- 2
V malom hrnci si roztopíme maslo, hodíme cesnak, opražíme chvíľku, potom pridáme cibuľku, necháme troška zosklovatieť a pridáme nakrájané šampiňóny, cuketu a tekvicu. Chvíľu popražíme a potom zalejeme vriacou vodou a podusíme cca 10 min. Po 10 minútach, som zliala vývar a odložila do dózičky a následne dala zamraziť, určite sa niekedy zíde :).Potom do udusenej zeleninky vylejeme smotanu na varenie , povaríme a dochutíme soľou, bylinkami a koreninami. Chvíľku ešte povaríme, nech sa chute spoja a potom prisypeme strúhaný parmezán a premiešame.
- 3
Hotovou zmesou plníme vydlabanú tekvicu. Tekvice uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 40 min. na 200 stupňoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu