Gyros šalát

jack - fotkajack, 29. apríla 2016
Gyros šalát
Foto: jack

Tento šalátik som prvý krát ochutnala v práci,keď nám ho doniesla kolegynka ochutnať.Veľmi mi chutil,tak som sa rozhodla,že sa oň s vami podelím.Možno ho Zobraziť celý popisTento šalátik som prvý krát ochutnala v práci,keď nám ho doniesla kolegynka ochutnať.Veľmi mi chutil,tak som sa rozhodla,že sa oň s vami podelím.Možno ho skúsite aj vy.Robí sa to do sklenenej misy,no ja som trošku dala do pohára na ukážku,totižto mám len tmavomodré sklo,to by nebolo vidno vrstvenie.Tak som urobila do plastovej.

25 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 ČL
1 ks
5 ks
1 ks
1 ks
1 ks
3 strúčiky
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Prsia nakrájame na malé kocky.Dáme do misky,pridáme olej a korenie gyros.Premiešame a necháme postáť.Medzitým si nakrájame cibuľu na kocky aj uhorky.Potom mäsko dáme na panvicu a orestujeme 7 min.Odstavíme a necháme vychladnúť.Vymiešame si majonézu,kyslú smotanu a prelisovaný cesnak.Začíname vrstviť.

  2. 2

    Na dno misy dáme mäsko aj s výpekom,na to uložíme rovnomerne cibuľku,natrieme polovicu majonézovej masy,na to dáme pokrájané uhorky a zakryjeme kečupom.Na kečup rozložíme kukuricu.A kukuricu prikryjeme druhou polovicou majonézy.Na vrch nasekáme čínsku kapustu a ozdobíme paradajkou.Dáme šalátik vychladiť.

Diskusia k receptu

haji
@Jack efektní navrstvení! Salátek bude jistě chutný! A teď trochu srandy, sneslo by to i "napoleonku", ale to už by se mohlo považovat za opičení po jednom majstrovi. haha Přeji hezký večer!
1x cizmac
jack
@Haji (29.4.2016 20:30)

Ďakujem ti za komentík milá Haji,ako vždy potešil.Prajem ešte pekný večer.
alena77
Pekná inšpirácia na letné posedenie. Uložené v kk.
kimlo
Dal by som si, mňam, ale normálne na tanieri s rožkom... :-)
jack
@Kimlo (29.4.2016 21:30)

Ďakujem,to sa je normálne na tanieri s rožkom,len ako som písala v úvode nemám takú sklenenú misu kde by bolo vidno to vrstvenie.Preto som dala do pohára len pre Vás varecháči.Zvyšok je v inej nádobe.A najlepšie je s domácim pečivkom.
monty469
No vyzerá to veľmi dobre, zaujímavý nápad, milá moja. Si šikovná .-)
jack
@Monty469 (29.4.2016 22:48)

Ďakujem pekne montík,oplatí sa ho vyskúšať,je to nebíčko v papuľke.♡♡♡
chica114
Vyzera to famozne, urcite to aj chuti vyborne :) pekne foto 5*
atulienka
Na tom proste nemá čo nechutiť. Super, a poteší aj oko. Haji, veľmi sa Ti foto vydarilo. Ďakujem za ďalšiu možnosť do KK - delenej stravy. Ja si k tomu urobím chlebík z tvarohu. Základ je z diéty Dr. Dukana a prispôsobila som si ju svojim potrebám. Keď ma navštívi niekto technicky zdatnejší, pridám chlebík na Varechu.
haji
@Atulienka (1.5.2016 08:02)
Atulienka, nějak jsem se ti vloudila do komentuno, taková já jsem. Přeji všem krásnou neděli!!
jack
@Staja (1.5.2016 07:46)

Ďakujem pekne,nabudúce vyskúšam tvoj.
jack
@Haji (1.5.2016 09:35)

To nevadí milá Haji,ty sa môžeš vloudit všade,možno tým chcelaAtulienka naznačiť,aby si nám dala nejaký receptík.Peknú slnečnú nedeľu.
haji
@Jack (1.5.2016 13:21)
@Jack , ty liško podšitá! To víš, že nějaký receptík by byl, ale dávat sem recept bez fotek je jako líbačka přes sklo. Krásný prvomájový večer všem!
jack
@Haji (1.5.2016 19:00)

Ach Haji.Si ma rozosmiala."Že líbačka přes sklo."Ty si proste jednička,.Nech sa ti aj naďalej darí.Ty vtipálek jeden.
kukulienka71
Dobrý nápad, v širších miskách si to viem predstaviť ako pohostenie. veľká dcéra by mala radosť, gyros a šalátiky, to je jej:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia