Lososová roláda
Lososová roláda

Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste fotorecept

elenas - fotkaelenas, 9. apríla 2018
Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept)
Foto: elenas

Toto je proste dobrota. Je to pôvodne recept z Lidla a je veľmi dobrý.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

600 - 800 g
2 - 3 strúčiky
2 PL (čerstvé)
400 g
2 ks (uvarené natvrdo)
1 ks (čerstvé)
1 bal
Šalat:
 (alebo mix)




Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny. Cesto lístkové som kúpila hotové rozvaľkané chladené. 2 vajcia uvaríme natvrdo. Špenát umyjeme a necháme odkvapkať.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak pokrájame nadrobno a trochu speníme na masle. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme, premiešame a udusíme niekoľko minút do mäkká.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené vajcia nastrúhame najemno. Špenát necháme odkvapkať od tekutiny. Pridáme vajíčka a všetko spolu premiešame.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Losos umyjeme, očistime z kože, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lístkové cesto rozbalíme, pripadne trochu rozvaľkáme. Do strednej časti cesta pozdĺžne uložíme polovicu špenátovej zmesi. Na špenát uložíme rybu, ktorú sme nakrájali na rovnaké kúsky. Na lososa natrieme zvyšnú polovicu špenátu. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Lososa zabalíme do cesta. Vrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a prepichneme dierky vidličkou.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uložíme na plech s papierom na pečenie, pečieme v rozohriatej rúre pri 190 - 200 °C približne 30 minút do zlatista. Hotové vyberieme z rúry a necháme ešte 10 minút odstáť.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako prílohu pripravíme šalát. Zobrala som mix listového šalátu. Šalát a rukolu umyjeme, natrháme rukou na menšie kúsky.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme, okoreníme a premiešame.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto so šalátom sa mi zdá byť úplne postačujúce a netreba k tomu inú prílohu. Môže byť aj akýkoľvek iný zeleninový šalát. Ryba je dosť sýta a šalát ju trochu odľahči.

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

elenas
@Begonia2 (10.4.2018 05:36)

Doplnila som recept na šalát. Nerobím ho s vodou ale stačí pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom. Je naozaj dobrý a osviežujúci. Vyskúšajte. Zemiaky tam sú už len na väčšie zasýtenie a podľa mňa nemusia byť. Ale každý ma iný vkus. Mne to chuti len tak so šalátom. V každom prípade ďakujem za Váš komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia