Hlavné jedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Čángo guláš

Hovädzie mäso

Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...

prazdny

Hus plnená zemiakmi

Hlavné jedlá

Hus očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležať na chladnom mieste...

prazdny

Lečo ako ho máme radi my

Hlavné jedlá

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masti dosklovita.

prazdny

Špagety so slaninou a dvoma druhmi syra

Cestoviny

Keď potrebujete sýte a výborné jedlo, na chutné špagety sa vždy môžete spoľahnúť. Tieto naše...

prazdny

Nákyp Nanette

Dezerty

Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka...

prazdny

Striatonský požiarnik

Hlavné jedlá

Názov je tak trocha osobný vtip, ale aspoň nemusím dávať názov typu "Pečené kura". Vzniklo...

prazdny

Šťavnaté kúsky

Kuracie mäso

Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k...

prazdny

Kačacia pečeň s višňovou omáčkou

Hlavné jedlá

Tokajské víno a koňak dáme do hrnca, zohrejeme na 50 °C, zapaľovačom zapálime a necháme vyhorieť...

prazdny

Hoky s cuketovo-zemiakovými plackami

Hlavné jedlá

Zemiaky a cuketu aj so šupkou nastrúhame. Pridáme 1kl oleja a jemne osolíme.

prazdny

Bezlepkové fritule

Koláče

Lyžicou všetky suroviny vymiešame.

prazdny

Zemiakové myši

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v šupke umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky a dáme do pekáča do ktorého sme dali...

prazdny

Králičie stehná na červenom Vermute so šalviou

Hlavné jedlá

Dnešný nedeľný obed z králičieho mäsa.

prazdny

Rezance s tvarohom a marhuľami

Dezerty

Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme ich.

prazdny

Cukina so závojom

Bravčové mäso

Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...

prazdny

Hermelínove rezne s naloženými hubami

Bezmäsité jedlá

5dl naložených hríbov, (pôvabnica fialová, muchotrávka červenkastá, rýdziky), hermelín, vajce, mandle, strúhanka, hl. múka, olej na vysmážanie....

prazdny

Ananásový nákyp

Dezerty

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Scedíme ich a necháme odkvapkať.

prazdny

Francúzska šošovica so šalátovými zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Do hrnca dáme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak restujeme pár minút.

prazdny

Treska so šunkou (Bacalao con jamón)

Hlavné jedlá

Jednoduchá stredomorská záležitosť.

prazdny

Pizza

Hlavné jedlá

Táto pizza je velmi jednoducha a vysledok stoji za to. ODPORUCAM

prazdny

Ryžový závitok plnený špargľou

Bravčové mäso

Špargľu ak máme čerstvú uvaríme v slanej vode. Ak máme zaváranú tak ju scedíme. Špargľu obalíme...

prazdny

Vianočné kôpky z rybky - aj pre detičky

Hlavné jedlá

Dnes som rozmýšľala, akú rybku urobiť na Vianoce môjmu ročnému synovi... tak som vymyslela takéto...

prazdny

Kačacie prsia s lokšou plnenou orechmi a hríbmi

Hlavné jedlá

Na očistených kačacích prsiach narežeme kožu a poukladáme ich na rozpálenú panvicu bez tuku kožou nadol. Sprudka opečieme...

prazdny

Frikadelky so zeleninou :)

Hovädzie mäso

Recept je pôvodne z knihy receptov od Ursuly Summovej. Trošku mnou upravený ale varte podľa svojej...

prazdny

Cuketový sendvič s hlivou a olivami

Hlavné jedlá

Umytú cuketu rozpolíme a vyberieme vnútro. Vybraté vnútro cukety nakrájame na malé kocky.

prazdny

Špirálky s brokolicou

Cestoviny

Cestoviny s brokolicou, cesnakom a feferónkou, posypané vlašskými orechmi.

prazdny

Špargľovo-hubová štrúdľa

Bezmäsité jedlá

Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu...

prazdny

Džuveč na piatok

Bezmäsité jedlá

Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....

prazdny

Kapor na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, ...

prazdny

Zapekaný ružičkový kel

Bezmäsité jedlá

Uvarený kel ochutíme soľou a čiernym korením a preložíme ho do vymastenej malej formy.