Lasagnové závitky

redakcia - fotkaredakcia, 18. augusta 2009
2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 plátov
100 g
1 hrsť
1 ks
2 strúčiky
250 g
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    V osolenej vode s PL oleja uvaríme lasagne. Uvarené lasagne vložíme do misy so studenou vodou. Kým sa lasagne varia, osmažíme na oleji najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Cibuľovú zmes zmiešame s ricottou. Pridáme najemno nakrájanú rukolu, nastrúhaný parmezán, vajce, trochu nastrúhaného muškátového orieška a najemno nakrájanú šunku. Okoreníme a prípadne aj dosolíme.

  2. 2

    Všetko dôkladne premiešame a natierame na lasagnové pláty. Natreté pláty zvinieme a vzniknuté rolky prerežeme ostrým nožom na 3 kusy.

  3. 3

    Závitky uložíme na stojato do pekáča, obložíme plátkami masla a dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C. Zapekáme do zlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia