Plnené teľacie plátky v slaninovom obale
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 23. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na 12 tenkých plátkov, ktoré naplníme na plátky nakrájaným oštiepkom, obalíme slaninou, obalíme v múke a prudko opečieme na polovici roztopeného masla.
- 2
Keď mäso obrátime na druhú stranu, prisypeme na panvičku lyžičku múky, premiešame a prilejeme 100 ml vína, pomaly vydusíme na krémovú omáčku, do ktorej pridáme korenie.
- 3
Šalotku očistíme, tri kusy nakrájame na kocky, dva kusy na tenké plátky, do hrnca dáme štvrtinu masla a opečieme kocky šalotky, pridáme ryžu a restujeme asi 5 minút, osolíme, potom podlejeme 50 ml vína, postupne miešame a pridávame vodu.
- 4
Ryžu dusíme, až kým sa voda úplne nevyparí za občasného miešania asi 15 minút. Zvyšnú šalotku nakrájanú na plátky obalíme v múke a urestujeme na zvyšnom masle spolu so cherry paradajkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu