Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu...
Špenátové kolienka
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrazený špenát, podlejeme malým...
Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...
Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....
Pásikavé kuracie prsia
Názov receptu som si vymyslela, nechala som sa inspirovat vzhladom hotoveho jedla.
Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.
Domáca jaternička kupati
Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka,...
Tekvicový prívarok s klobáskou
Veľmi obľúbené jedlo. Rýchle hotové s príjemnými chuťami.
Martinov domáci burger
Minulý rok v auguste som kúpil gril a prvýkrát griloval na terase pre mojich najbližších a kamarátov....
Cestoviny s gorgonzolovou omáčkou, hľuzovkou a pancettou
Jednoduchý hravý recept na skvelé domáce cestoviny vám v tomto videu predstaví účastník kulinárskej show Bez servítky...
Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom
Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú...
Kura so šampiňónami a cibuľou
Tento jednoduchý recept je dostatočne chutný aj pre improvizovanú gurmánsku večeru. Obsahuje bežné ingrediencie, ktoré...
Cuketové placky s bravčovými kúskami
Mäso nakrájame na rezance alebo kocky. Dáme ho na rozohriaty olej a sprudka opečieme. Keď...
Kuracie srdiečka plnené hráškom a pečené v morčacích prsiach
Na dnešný sviatočný deň, som pripravila pečené plnené morčacie prsia, ktoré som plnila plnenými kuracími...
Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...
Šafránové linguine
Uvaríme si linguine. Medzitým do veľkého hrnca vložíme šafran a nalejeme vodu. Necháme zovrieť a...
Tekvica plnená kuracím mäskom a mandľami
Mandle si namočíme na chvíľu do vody aby zmäkli. Tekvicu umyjeme, prekrojíme na poli a...
Chrumkavé kurča s tymianovo-prosciuttovou plnkou
Kurča varím veľmi zriedka, ale práve dnes sme naň dostali chuť. Nevarím štandardné jedlá,...
Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji
Vynikajúci spôsob ako si zdravo a chutne pripraviť hovädzie rezne...
Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....
Lekvárové pirohy s lieskovými orieškami
Veľmi obľúbené zemiakové cesto. Najradšej s plnkami slivkovými a lekvárovými.
Risotto so sterilizovanými hubami podľa mňa
O tom, že talianske rizotá sú vďaka svojej chuti a pestrosti slávne na celom svete niet pochýb. Ale ani naše slovenské, čo sa týka chuti, v ničom nezaostáva....
Filé v kukuričných lupienkoch
Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...