
Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...
Kórejská palacinka Haemuljeon
Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.

Vianočkový nákyp s hruškami
Pouzitymi surovinami je tento nakyp podobny zemlovke. Rozdiel je v sposobe ukladania vianocky a ovocia....

Králičie stehno a pečienky na červenom víne
Konečne sa mi podarilo zohnať dodávateľa na králičie mäsko. a hneď som ho aj urobila na...

Pečený okúň zo stredozemného mora s bylinkami
Nemal som v úmysle prezentovať tento rcp, tak pripravujem i našeho pstruha, ale niekomu z...

Trojfarebné zemiaky
Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.

Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...
Hubový nákyp s Tofu
Huby k Vianociam jednoducho patria! Vyskúšajte tento tradičný recept a odľahčite ho vďaka údenému Tofu. Za...

Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...

Tuniakové kocky
Tuniak je úžasná ryba. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Najčastejšie sa u nás...

Lososová „živánska“
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...

Šťavnaté mäsko na zemiakoch
Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa...

Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis
Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu...

Tekvica plnená rizotom
Začneme tým, že si celé tekvice upečieme v rúre približne 40 minút. Necháme vychladnúť, ...

Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými...

Vegánska zelenina s cícerom v kokosovej karí omáčke
Na rozpalenom ohni spenime cibulu, pridame na drobno nakrajanu mrkvu a sampinony.

Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...

Bezlepkové krupicové guľky s čokoládou
Stará viedenská kuchyňa ponúka rôzne dobroty v podobe sladkých jedál. My sme na jej obraz navarili výborné bezlepkové krupicové guľky plnené čokoládou....
Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou
Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.

Zemiaky plnené údeným mäsom
Očistené zemiaky spolovice uvaríme, vrch odrežeme a vnútro každého zemiaka opatrne vydlabeme.

Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...

Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....

Rizoto čo dom dá
Jeden z receptov ktorý vznikol náhodou keď som , , likvidovala" zvyšky v chladničke a špajzi...

Zapekané baklažánové lodičky so škoricou
Výborné zeleninové jedlo, vhodné aj pre žlčnikárov. :)

Gazdovská nádievka z Múranice
V tomto recepise som zhrešila použitím v ňom slaniny, ale je to malá dávka a občas...

Bravčovina na fazuľke
Recept mám z časopisu dobré jedlo. K mojim obľubeným patrí preto lebo už nemusim k nemu...

Údenáč v syrovom bešameli
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku, orestujeme, zalejeme mliekom a necháme povariť na stredne...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky