
Adventné mecheche
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši....

Srbské rizoto
Vynikajúce srbské rizoto z jednej panvice, ideálne s ryžou SOS Classic. Tento recept pre vás...

Bravčová minútka na mandliach a makadámiách
Variant s bravčovými plátkami, som okopíroval z originálu s kuracinou na mandliach, pripravovanou mojim „bratránkom“ Slávkom, v Pavlůvkach na Slovácku....

Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....

Rybie karbonátky
Údenáča oberieme, pridáme cca 2-3 uvarené a roztlačené zemiaky, šalotku nakrájanú na jemno, vajce,...

Stehienka v slaninkovom župane
Mäso vyklepeme vo fólii po obidvoch stranách, vrchnú fóliu odstránime a na vyklepaný plátok dáme syr,...

Zeleninkové cestoviny
Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať,...

Tekvica plnená rizotom
Začneme tým, že si celé tekvice upečieme v rúre približne 40 minút. Necháme vychladnúť, ...

Oškvarkové motýle
Na internete ma upútali motýle z kysnutého cesta. Dnes som varila fazuľovú polievku a k nej...

Srolovaná kuřecí prsa s kapustou, šunkou a sýrem
Jak známo, ráda experimentuji s čímkoliv:-). Tohle byl velmi jedlý experiment... @Remcula

Srnčie závitky s hubami na čokoládovej omáčke
Niet nad kvalitné mäso. Stačí k nemu omáčka s čerstvými bylinkami, ovocím či vínom a jedlo s...

Pečené papriky na spôsob musaky/fotorecept/
další nápad z mojich obľúbených pečených paprík.

Restovaná cuketa so seitanom a divokou ryžou v cuketovej miske na šafránovej omáčke
Toto jedlo je jednoduché, no vyzerá elegantne, dobre zasýti a chute spolu pekne ladia.

Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...

Plnená panenka
Panenku rozrezať a naklepať na tenšie plátky. Na plnku zmiešať vajcia, nakrájané rožky, petržlenovú...

Hovädzie rezne s hubami v alobale
keď nenapíšem odkiaľ ho mám tak pochádza od mojej neb. maminy.

Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....

Pečené prepeličky na jablkách so špargľou
Môj letný úlet, ktorý sa celkom dobre aj predával...

Marinovaný kapor Čuridlo
Tento môj tiež už niekoľkoročný recept som zaradila do Silvestrovského menu ako mierne pikantnejšiu pochúťku. Môže...

Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...

Rybia delikatesa
Pstruhy očistíme, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením a uložíme do zapekacej misy potretej olivovým...

Krídelká na grile s dressingom Tisíc ostrovov
Krídelká necháme rozmraziť a umyté potrieme olejom z cesnakom a posypeme gri. korením a necháme odstáť...

Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Hliva, kuriatka a shitake huby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Jahňacie závitky s polentou a hubovým ragú
Jahňací pupok osolíme, okoreníme, potrieme rozotreným cesnakom a posekaným rozmarínom.

Tuniakové taštičky so špenátom
Špenát uvaríme, scedíme ho a prepasírujeme ho na pyré. Múku vmiešame do mlieka a za...