Foto: svedka
Danielove masko-nie z daniela,ale oblubena priprava mäsa mojho mileneho a jeho recept :) Vhodna priprava taktiez pre bravcovu panenku,ale aj divinu,hovadzie...sobie :)
porcie
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
4 strúčiky |
|
1 hrst |
|
2 PL |
|
1 dcl (najlepšie Highland Park) |
|
0,5 l |
|
na dochutenie |
|
štipka |
|
|
|
1 cl |
|
Postup
-
1
Na panvici si zohrejeme maslo,sprudka na nom opecieme struciky cesnaku a maso oblozene tymianom.Ked sa masko zatiahne a chyti zlatavu farbu,uberieme na intenzite a opekame len zlahka.Maslo priebezne pridavame podla potreby.
-
2
Opekame z kazdej strany cca 5 minutiek,pridame 2 lyzice medu.Med nam mierne skaramelizuje -opekame 2minutky.Pridame whisky,pockame dalsiu minutku :) Ked je maso hotove,opecene asi 8 minut z kazdej strany (spolu 16 :),vyberieme ho a do vypeku pridame smotanu,korenie,sol,soju a cesnak pretlacime,tymian kludne mozeme nechat -zvarime spolu a odlozime z platne/plamena.Maso si nakrajame na platky a vlozime naspat do hotovej omacky,nechame odpocinut 10 minutiek.
- 3
Nech sa paci,mame hotovo.Dobru chut :) Zahradku nemame zatialtak urodu cerpame z ineho zdroja.Toto je zas nasa tohtorocna uroda :) Skål.
- 3
pekne ste to spolu zariadili, blahoželám Vám!
receptík sa mi páči, krásne foto, si veľká šikuľka :-)
*****
však čoskoro vás zdvihne a vybozkáva oboch :-)))
videla som sono, krásny chlapček :-)))))
držím Vám všetkým všetky palce, nech sa Vám darí v zdraví :-)