Kačacie prsia s fazuľkou
Kačacie mäso sa zaraďuje k tmavým hydinovým mäsám, je bohaté na kvalitné bielkoviny, omega-3 a-6 nenasýtené mastné...
Mandľový slaný koláč s bylinkovými sladkými zemiakmi
Základ na tento koláč som našla v časopise. Jeho premenou na vegánsky a takisto iným prispôsobením...
Baklažánoví ježkovia
Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila...
Zemiakové šišky bez lepku
Typické fašiangové maškrty sme tento raz pripravili trochu na iný spôsob. Zemiakové šišky bez lepku vám budú určite chutiť....
Zemiakové placky bez škrobu
Tento recept som si upravila , pretože mám cukrovku a takto sú placky lepšie stráviteľné.
Cuketové špagetky
Toto je moja srdcovka, rýchle, zdravé, jednoduché :) stačí len odvariť špaldové špagety.
Plnená paprika
Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ,...
Lapin - paquets - králik v balíčku
Blíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika...
Baskický špargľový krém
Je sezóna špargle, ani ja som jej neodolala. Predtým som ju pripravovala inak,...
Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...
Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...
Pečený batát na tymiánu s hlívou a pšenicí
Výborná kombinace sladké brambory s houbou a tymiánem (rozmarýnem)
Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi
Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút...
Gemerská čína
Tento recept priniesol môj brat z internátu od frajerky, od vtedy ho robievame pravidelne, bude...
Kuracie kocky s dubákmi a hrubozrnnou horčicou
Očistené, umyté mäso pomelieme na mlynčeku, pridáme soľ, korenie, dobre vymiešame. Na...
Steak s hubovou redukciou
Sviečkovicu som kúpila v stredu a nechala som ju v chladničke. Dnes som ju vybrala z...
Kapustové karamelky
Najprv uvaríme cestoviny, najlepšie sú domáce fliačky. Na oleji skaramelizujeme cukor, necháme ho...
Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...
Kuriatko s toastovou plnkou
Toasty nakrájame na menšie kocky a opečieme ich nasucho na panvičke. Dáme do misky, pridáme...
Králik so žemľovo-gaštanovou knedľou
V hrnci na rozpálenom oleji urestujeme očistenú a na rezance nakrájanú zeleninu spolu s cibuľou a so...
Fusilli s vínovou omáčkou a gorgonzolou
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali...
Krekry z kože a pena z laloka
Bravčovú kožu umyjeme a nožom očistíme prípadné nečistoty. Nakrájame na menšie kocky a varíme asi hodinu. Scedíme...
Grilované cukinové balíčky
Cukiny umyjeme, osušíme a po dĺžke pokrájame na 0, 5 cm hrubé pláty. Vždy položíme...
Cvikloto s grilovaným tofu
Surovú cviklu umyjeme od prípadnej nečistoty a dáme variť do menšieho hrnca s vodou (pozor, cviklu...
Baklažánová zmes so špaldovými cestovinami
Mali sme doma baklažán. Výborné zeleninové jedlo spolu so špaldovými špirálkami....
Pomarančový steak
Rezy sviečkovice alebo roštenky opatrne narežeme tak, aby sme otvor mohli vyplniť plnkou, ktorú si...
PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)
Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky, čo ostali po povodniach) a preto...
Strapaté višne
Višne scedíme a necháme odkvapkať. Múku zmiešame so škrobovou múčkou, jemne osolíme, pridáme rozšľahané...