Baklažánové závitky so slaninkou a s šošovicou
Foto: askadaniela
Mám v chladničke baklažány a nevedela som, čo s nimi. Z receptov na internete mi vždy polovica chýba a načo ísť do obchodu, keď Zobraziť celý popisMám v chladničke baklažány a nevedela som, čo s nimi. Z receptov na internete mi vždy polovica chýba a načo ísť do obchodu, keď doma mám kopec iných surovín. Nuž, improvizácia opäť nesklamala a tak vznikol tento chutný recept :)
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou a asi hodinu varíme domäkka. Umytý baklažán nakrájame pozdĺžne na asi centimetrové plátky, nasolíme z oboch strán a necháme ho "spotiť sa ". Medzitým si nakrájame cibuľu na plátky, slaninku a zeleninu na kocky. Baklažán poutierame papierovými utierkami a nasucho ho opečieme na rozpálenej panvici tak, aby zmäkol. Vrchné diely baklažánu, kde je z jednej celej strany šupka nakrájame neopečené na kocky. Baklažán odložíme a na tej istej panvici rozpálime olivový olej, pridáme slaninku a cibuľu, opekáme dozlata. potom pridáme kapiu a paradajky, nakrájané kocky baklažánu a ešte opekáme asi osem minút. Odstavíme, pridáme korenie, soľ, bylinky, prelisovaný cesnak a vajíčko. Premiešame.
- 2
Zapekaciu misku vymažeme olivovým olejom. Zmesou plníme baklažánové plátky, ktoré ukladáme vedľa seba. Ak ostane trochu zmesi, môžeme ju navrstviť pomedzi závitky. Trošku podlejeme vodou a posypeme strúhaným syrom. Zapekáme asi 15 minút pri 250°C. Hotovooo :) môžeme konzumovať, ja som si k tomu urobila uhorkový šalát :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu