
Karfiolizza
Pripravíme si stredne veľký karfiol, mleté mandle, soľ a drvené ľanové semienka.

Obed na zeleno (nič pre nepriateľov špenátu)
Klasické, jednoduché a zdravé špagety, na ktorých si pochutnajú všetci milovníci špenátu :)

Špaldové palacinky s tvarohom a jahodami
Špaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny...

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou
Když nám na zahradě zrají švestky, dělám z nich ledacos a moc rádi máme švestkovou omáčku....

Rybací nákyp so zemiakmi
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od...

Hubové rizoto s dusenými kuracími stehnami
Je to taká stredná cesta medzi talianskym a slovenským rizotom. Namiesto vo vývare sa ryža varí...

Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, ...

Cuketové placky s čerstvými bylinkami
Cuketu opláchneme pod vodou, osušíme a celú najemno nastrúhame do misky.

Pečená kŕmená hus alebo kačica
Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme...

Maďarské teľacie stehno plnené cestovinami s kapustou
Hlávkovú kapustu nastrúhame najemno a mierne osolíme. Niekoľko PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať na rozpálenom oleji,...

Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....

Kuracie rolky plnené krémovou cuketou a zeleninová quinoa
Šťavnaté zapekané kuracie prsia.

Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy
Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila...

Hovädzie s višňami
s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie...

Opekané rolky z mletých kuracích žalúdkov
Klasické perkelty z kuracích žalúdkov mám už nechutia a tak som vymyslela, čo keby som...

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

Pohánkové palacinky
Z ingrediencií si vypacujeme hladké cesto, ktoré lejeme naberačkou na rozpálenú panvicu a pečieme z oboch...

Zapekaná kuracinka prikrytá syrovou perinkou
Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme na ňu nakrájanú cibuľu.

Šťavnatá kuracina s citrónom
Komerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu...

Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...

Rybací boršč – neboršč
Rozmýšľal som či vôbec zverejniť tento recept (skôr pokus), ale možno to niekoho bude inšpirovať....

Karfiolová torta
Karfiol očistíme od listov, umyjeme a dáme ovariť do osolenej vody na cca 10 min. Medzitym si...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky