
Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Špaldové palacinky s tvarohom a jahodami
Špaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny...

Slimáčiky s hubovou nátierkou
Robila som z hríbov zmes na hrianky z čerstvých hríbov ( dubákov). Zvyknem robievať pizzové...

Cícerovo-paštrnákové placky s bulgur šalátom
Zmiešame očistený postrúhaný paštrnák, zemiak a uvarený cícer s múkou, osolíme, okoreníme, ochutíme...

Špagety s horčicovo-citrónovou omáčkou a jarnou zeleninou
Chuť jari je v tomto jedle krásne citiť. Lahodná zelená špargla s hráškom a fazuľkami dostane...

Zapekané zemiaky s bryndzou
Umyté zemiaky uvaríme, olúpeme, pokrájame na kolieska a mierne opečieme.

Tvarohové šišky so smotanovým krémom
V miske zmiešame tvaroh, múku, vajcia, mlieko, prášok do pečiva, rum a hrozienka do...
Havajské rande podľa Petra Bažíka
Ako vznikol tento recept a jeho exotický názov, nám v tomto videu prezradí spevák Peter Bažík....

Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou
Když nám na zahradě zrají švestky, dělám z nich ledacos a moc rádi máme švestkovou omáčku....

Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na...

Karfiolová torta
Karfiol očistíme od listov, umyjeme a dáme ovariť do osolenej vody na cca 10 min. Medzitym si...

Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami
Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v...

Bravčová kotleta s hruškou a šalviou
Možno to na foto až tak nevyzerá, ale tieto kotlety sú pre mňa gastronomickým zážitkom....

KURACIE ORGIE A HLIVOVÁ POLIEVKA SO ŠAMPIŇÓNMI(venované Baši a Tinke)
Kuracina-zatracovaná aj vychvaľovaná!Poznám ľudí, ktorí kurča nepovažujú za plnohodnotné mäso a nikdy by ho nejedli ako hlavný...

Pečená krkovička so žihľavovým pestom
Krkovičkové hrubé, nerozklepané rezne pripravíme na pečenie, dáme na ne koreniny a kvapku vody na spodok pekáča...

Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...

Miešaný šalát s kačacím mäskom a mangom
Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

Kuracie rolky plnené krémovou cuketou a zeleninová quinoa
Šťavnaté zapekané kuracie prsia.

Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.

Syr v cuketovom lievanci alebo: ako sa syr spriatelil s cuketou
V tejto práci sa pán syr „skorozaľúbil“ do slečny cuketky. Nakoniec z toho vzniklo nečakané priateľstvo. Vážme...

Zeleninovo-(sladko)zemiakový pekáč s kuracinou
Sladke zemiaky (bataty) este nepouzivam velmi dlho. Vzdy som ich v obchode nejako obisla. No...

Kuracie v cibuľovej marináde
Maso umyjeme, trocha vysušíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pridáme olej,...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Rybací paprikáš
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, ...

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

Medailóniky so sušeným ovocím
Horúcou vodou premyté sušené ovocie necháme odkvapkať, dáme do misky, zalejeme vínom a necháme chvíľu napučať.

Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...

Pizza s chorrizom
múku, teplú vodu, 1 lyžicu oivového oleja, cukor, soľ a droždie spolu vymiešame...

Zapečené fusilli s tuniakovým šalátom
Tak toto nie je ktovie aký kulinársky zázrak, ale zase večera za 30 minút a k...

Arroz de marisco
Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska....

Špargľa s farebnými zemiačikmi
Už dlhšie som chcela vyskúšať špargľu, no nenašla som odvahu. Nedávno ma natoľko inšpirovala @bozulka,...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky