Ríbezľový nákyp fotorecept

sharona - fotkasharona, 26. júna 2013
Ríbezľový nákyp (fotorecept)
Foto: sharona

Dnes som obrala červené ríbezle a keď som rozmýšľala čo s nimi, prišiel mi na um jeden koláčik, ktorý zvyčajne robievam z čerešní. Je Zobraziť celý popisDnes som obrala červené ríbezle a keď som rozmýšľala čo s nimi, prišiel mi na um jeden koláčik, ktorý zvyčajne robievam z čerešní. Je rýchlo urobený a aj veľmi chutný.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
400 g
100 g
1 bal
300 g
200 ml
2 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravím si potrebné suroviny (v miske už mám jogurt s cukrom, maizenou a štipkou soli). Ja som robila teraz len do menšej formy, preto je surovín na obrázku menej ako uvádzam v popise.

    Ríbezľový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Croissanty potrhám na väčšie kúsky a spolu s ríbezľami ich poukladám do formy, v ktorej budem zapekať. Ja som použila silikónovú, ale keď pečiem v sklenenej alebo v hlbokom plechu treba aj vymazať.

    Ríbezľový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do jogurtu primiešam práškový cukor, vanilkový cukor, mlieko, Maizenu a štipku soli. Zmesou polejem croissanty a nechám 10 minút vsiaknuť. Zatiaľ si zohrejem rúru na 180°C.

    Ríbezľový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pred vložením do rúry posypem rozdrobenými keksíkmi a dám piecť na 40 minút. Prikryjem alobalom, aby sa croissanty moc nepripiekli.

    Ríbezľový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred servírovaním môžete ešte posypať práškovým cukrom.

    Ríbezľový nákyp (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia