Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou.
Rozhodol som sa, osso boco trochu zmením. Mal som dva kúsky, no nie teľacie,...
Zemiakové gule s kuracou pečeňou a bryndzovou omáčkou
Gule plnené pečienkou so šalviou som videla v nástennom kalendári. Prispôsobila som recept našim chutiam, ...
Zapečený baklažán s mozzarellou
Mala prísť sestra a vždy jej pripravím niečo čo doma nerobieva a čo môže jesť. Manžel...
Quesadilass s guacamole a kyslou smotanou
Takto pripravené tortilly sa bežne jedia v Mexiku ako rýchle občerstvenie.
Španielske jahňacie kotlety
V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky a opekáme asi 5 minút domäkka Potom do...
Pečený rolovaný bôčik
Tento recept je pôvodne od J. Oliwera, trocha som ho vylepšil z aspoň dvoj dňovým uležaním v...
Penne a la Olivo
Je to veľlmi rýchly, lacný a chutný recept, stvorený na rýchlu večeru. všetko...
Pupáčky
Do vlažného mlieka dajte lyžicu cukru a droždie. Nechajte vykysnúť. Hotový kvások nalejte do múky,...
Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika...
Tolstolobik na zelenině
Poslední dobou nějak zanedbávám rybky, tak jsem našla v mrazáku ještě kus tolstolobika, kterého mám...
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...
Baklažán so špenátom a paradajkami (vegan)
Inšpirované indickými koreninami :-). Možno ho pripraviť aj z inej listovej zeleniny (hlávkového šalátu, mangoldu,...
Šampiňónové torteliny, ravioly
Pre tých, čo obľubujú jedlá z húb... šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a...
Zapekané zemiaky so zeleninou
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska. 1 zemiak rozložíme na dno pekáča potretého olejom...
Pečený amur
V tomto jedle som si dovolil spojiť chute ryby a húb. Na jeho prípravu som použil...
Srnčí guláš
Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska...
Ostrý steak z tuniaka
Nakrájané tuniakove steaky osolíme a okoreníme kajenským korením a jemne pokvapkáme olejom. Necháme 10 minút odležať....
Rezne z bôčika
Do zomletého bôčika primiešame soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Masu uložíme na chladné miesto...
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Komerčný recept<br />Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte...
Malinové alias slivkové gule - z lásky k jedlu
Receptov na slivkové gule je obrovské množstvo na nete. Stačí zadať do Google slivkové gule a...
Nórska treska pečená v majonéze
Tento recept mám z medzinárodnej kuchárky, je rýchly a výborný. Robím ho aj z pangasia,...
Bravčové mäso s hríbami
Mäso nakrájame na menšie rezníky. Každý rezeň naklepeme, na stranách narežeme a posypeme vegetou...
Pečený jahňací hrebienok
Tento jahnaci hrebienok som pripravila na Velku noc. Az teraz mam viacej casu tak ho sem...
Pôvabnica fialová ako červená kapusta
Pripravené huby nakrájame natenko, cibuľu na kocky a podusíme na masti.
Ryžové guľky s mozzarellou
... mozzarella zapečená v šampiňónovej ryži na paradajkovo cibuľovom šaláte...
Hliva ustricová s cestovinami
Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...
Plnené cuketové kvety
Toto predjedlo je na Slovensku este neobvykle, ale v juznych krajinach uz davno velmi oblubene. Cuketove kvety...
Karfiolová baba
nápad prišiel, keď som na Vareche čítal recept na zemiakovú babu, ktorý pridala nedávno Dorisa,...