Foto: 27janka
Špaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny sk.B, A, E, z minerálov fosfor, draslík, horčík, vápnik Zobraziť celý popisŠpaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny sk.B, A, E, z minerálov fosfor, draslík, horčík, vápnik a zinok. Má vysoký obsah vlákniny, podporuje trávenie a prečisťuje. Vďaka nenasýteným mastným kyselinám pri jej konzumácii sa tak intenzívne neukladá tuk v tele. Pečie sa s ňou ako s klasickou bielou múkou, je trochu hustejšia a tmavšia, má jemnú orieškovú chuť. Palacinky z nej chutia výborné a sú zdravé.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
350 ml |
|
1 ks |
|
1/3 ČL |
|
na pečenie kokosový olej |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 bal. |
|
Na ozdobu: | |
|
|
200 g |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Rozšľaháme mlieko s vajíčkom, postupne pridáme múku s bezfosfátovým kypriacim práškom do pečiva, necháme 1/2 hodiny postáť.
- 2
Pripravíme si plnku: zmiešame tvaroh s BIO vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s BIO vanilínovým cukrom.
- 3
Na panvici s troškou kokosového oleja upečieme palacinky. Naplníme tvarohovou plnkou, ozdobíme jahodami a šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mne sa so špaldovou múkou robí lepšie ako s klasickou, palacinky chutia výborné a klasický vanilkový cukor nepoužívam ani ja. Kupujem BIO vanilínový cukor z pravej vanilky a trstinového cukru.
ďakujem...