Lekvárovo-hrozienkové makové pirohy fotorecept
Foto: izabella929
Tento recept podľa ktorého robím stále všetky cestoviny pridala sem @ancicka. Dnes som podľa neho robila pirohy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si cesto. Vajce som vyšľahala so soľou.
-
2
Pridala som lyžicu oleja.
-
3
Potom som pridala horúcu vodu.
-
4
Do preosiatej múky som prilievala postupne a zmiešala.
-
5
Cesto zmiesim.
-
6
A dobre vypracujem a nechám odpočívať 15 min.
-
7
Ja robievam redšie lekváre a tie sa nedajú použiť ako plnky, lebo vytekajú. Vymyslela som si spôsob, ako urobiť lekvár netekutý. Dám ho na panvicu rozohriať. Zatiaľ v deci vody vymiešam pol balíčka Zlatého klasu.
-
8
Pridám do lekváru Zlatý klas a miešam, pokiaľ nezhustne.
-
9
Takto hustý vám už nikdy nebude vytekať z koláčov ani pirohov.
-
10
Odpočinuté cesto vyvaľkám.
-
11
Tvorítkom na pirohy vykrojím kolieska.
-
12
Na kolieska uložím lekvár.
-
13
A pridám namočené hrozienka v rume.
-
14
Koliesko vložím do tvorítka a cesto uzavriem.
-
15
Všetky uzavreté. Nezvyknem zamrazovať pirohy, mne to chutí iba čerstvé.
-
16
Nechám zovrieť vodu osolenú a vložím pirohy.
-
17
Keď vyplávajú na povrch, vyberiem ich scedím a polejem olejom aby sa nepolepili.
-
18
Z odkrojky nezvyknem opät zmiesiť, ale robím si z nich drobné kocky do polievky a rezence.
-
19
Rezance s makom.
-
20
Prajem vám dobrú chuť.
múčne jedlá by som často jedla-chutia mi..:-)