Makrely na paprike
Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na...
Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...
Tortilla s kačacími prsičkami na rozmaríne
Kačacie prsia nasolíme, kožu narežeme ostrým nožom do tvaru mriežky. Opečieme na horúcej panvici asi 5 minút...
Cuketové lievance bez mlieka
Ani nezbadáte, že v nich nie je mlieko. A deti nezbadajú, že je v...
Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...
Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...
Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...
Rajské palacinky
U nás doma, robievam palacinky veľmi málinko. Celkovo sladké "hlavné" jedlá u mojich deti len...
Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Špenát s vajíčkom
Rozmrazený špenát spolu s koreninami, cukrom, soľou a pretlačeným cesnakom vložíme do hrnca a pridáme...
Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...
Losos na cibuľovej omáčke
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici...
Karfiolovo-zemiaková panvica
Zeleninové jedlo jemnej, zľahka korenistej chuti. Rýchlo pripravené, rýchlo odfotené a rýchlo zjedené...
Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.
Jelenie filety pod jablkovou perinou
Plátky slaniny opečieme a odložíme, mäso osolíme, okoreníme, obalíme v múke a vložíme z...
Nočky z polenty
Minule sme tu písali o polente a bolo mi vysvetlené že ked sa jej zje málo, takže...
Kura s mandľami
Pekne chrumkavučké!!!Napísala som kura ale môžu to byť aj stehienka a dokonca sme potrebovali minúť kapustu, tak...
Ružové baklažány v sezamovom cestíčku
Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu...
Pečené brokolicové fašírky so syrom
Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Cestoviny s orechovou omáčko
Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo a opražíme spoločne s nasekanými orechmi na rozohriatom masle.
Valentínske tofu lievance
V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie...
Veľký šalát malého Cézara
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale...