
Zapekané vrtuľky
Milujem cestoviny asi najviac zo všetkého a toto je môj obľúbený, veľmi chutný a šťavnatý recept....

Závin s tofu
Tento recept som objavila v nejakom časopise a zaujal ma tak som ho vyskúšala a normálne to sedí...

Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie...

Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...

Plnená paprika
Plnenú papriku máme všetci doma veľmi radi, je to jedlo, ktoré možme jesť ako v...

Pečené zajačie stehná s plnkou
Trošku práce s vykosťovaním stehien mladých „ušiačikov“, ako aj s ich kompletizáciou do finálnej podoby polotovaru,...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou
Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko s maslom a...

Kapusta s vajcami
Kapustu očistíme, opláchneme, zbavíme hlúbu a hrubších rebier a nakrájame ju na rezance.

Pangas s oblohou
Toto jedlo spravila moja dcéra ked som bola u nej na návšteve potom som to robila doma...

Kuracie rolky plnené krémovou cuketou a zeleninová quinoa
Šťavnaté zapekané kuracie prsia.

Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke
Karfiol rozoberieme na kúsky. Zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode. Karfiol nasekáme na konzistenciu kuskusu....

Špaldové palacinky s tvarohom a jahodami
Špaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny...

Hubové šatôčky na zeleninovom ragú
Zemiaky uvaríme, zomelieme, pridáme soľ, vajce a múku. Vyformujeme cesto, rozvaľkáme, ...

Parené buchty s orieškami a čiernymi ríbezlami
Naše obľúbené jedlo, na ktorom obmieňame iba posyp.

Domáce ňoki so zeleninou a s mäsom
Hovädzinu uvaríme tak, že vývar necháme vyvrieť na množstvo do štyroch hlbokých tanierov.

Vidiecky zapekaný nákyp
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Precedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a pokrájame na väčšie...

Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

Grilované kuracie prsia s bylinkovou fetou a brokolicou
Kuracie prsia pripravené na grile, podávané na ryži a brokolici, posypané fetou a bylinkami :- )

Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"

Karfiolová torta
Karfiol očistíme od listov, umyjeme a dáme ovariť do osolenej vody na cca 10 min. Medzitym si...

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

Smotanový zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Zemiaky umyjeme a uvaríme do mäkka, scedíme a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na...

Šťavnatá kuracina s citrónom
Komerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu...

Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami
Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v...

Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...

Sladko-páliva ryža s vôňou orientu
Milujem odvážne kombinácie, rýchle varenie a odvahu.

Rukolový šalát s flank steakom
V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy,...

Pařené jogurtové placky
Do misky dáme jogurt a smícháme s jedlou sodou a necháme sodu asi 5 minut aktivovat...

Zeytinyağlı lahana sarması
Kapustné listy plnené ryžou, píniovými orieškami a sušenými ríbezľami, dusené v olivovom oleji.