
Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu...

Krokodílky s lukulským šalátom
Sestra voľakedy s dešpektom nazývala rôzne vňate a kadejaké bylinky krokodílmi. Hlavne ak sa nedali z...

Chutná omeleta ako roláda
Komerčný recept<br /> Studenú roládu pripravenú z omelety môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako desiatu. Toto...

Roláda dvoch stehien
Rolády, rolády, rolády... Je ich nepreberné množstvo – plnené ovocím, zeleninou, mletým mäsom, vajíčkami, kyslou kapustou,...

Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)

Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....

Baklažán s mugno fazuľkou a s mrkvou
Baklažán umyjeme, nakrájame na 5 mm kolieska, osolíme, okoreníme a necháme postáť 1/2 h...

Špagety s cherry paradajkami, orechmi a pecorinom
Paradajky sa v kombinácii s orechmi vyskytujú pomerne zriedkavo, takže tento recept je v menšine jedál,...

Ružičkový kel s červenou paprikou na bylinkách
Ďalšie z tých ľahších, rýchlych zeleninových jedál.

Bulgur s růžičkovou kapustou
No abych vyloučil svůj nepříliš kladný postoj k novým věcem v kuchyni a k módním surovinám, ...

Feniklovo– uhorkový šalát s údeným pstruhom
Šalátové uhorky a fenikel pozdĺžne nastrúhame na čo najtenšie plátky. Nožom poodkrajujeme kôru z pomaranča a...

Sedliacka omeleta s hubami
Túto omeletu som urobil podľa @Haji z jej diskusií - čo dnes varíte - trochu som to...

Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...

Kuracie mäsko s cuketou
Nikdy som veľmi neobľubovala cuketu, ale odkedy máme malého drobca, ktorý sa jej nevie dopapať...

Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...

Palacinky plnené dusenou mrkvou
Suroviny na palacinky zmiešame v mixéri a necháme 30 minút odležať. Pečieme na rozohriatej panvici slabo potretej...

Vyprážaný syr v špenátovom liste
Ked som bola naposledy na Slovensku, na jedalnom listku v jednej restauracii som videla syr vyprazeny...

Rybacia fašírka
Jednoduchý obed alebo večera , so zemiakovou kašou a tatarkou nemá chybu.

Pikantná strukovinová kaša
Biele fazule a šošovica v hustej štipľavej rajčinovej omáčke

Bohnensterz
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr...

Údená krížová kosť s materinou dúškou na tmavom pive
Koupil jsem krásný kousek uzené křížové kosti(vepřový ocásek- bravčový chvostík) a chtěl vytvořit chuťově zajímavý recept...

Tofu na zelenine
Nie som častý kuchár, dnes keď som si chcel uvariť niečo zdravé, prišiel mi recept...

Prekladaný baklažán
Niie je veľa jedál, ktoré sa okamžite po ochutnaní zaradia medzi moje obľúbené. Ale kombinácii...

Otvorené lasagne Mojito
Tento recept som proste MUSELA skúsiť:)! Lákal ma netradičnosťou, a pravdupovediac, nevedela som si dosť...

Vietnamský sumček po jánošícky
Pangasius hypophtalmus je sumcovitá ryba z ázijskych riek, chová sa a k nám dováža hlavne z...

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

Pečené zemiaky s bylinkami
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom, rozložíme naň...

Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...