Gratinovaný pangasius fotorecept

jo - fotkajo, 19. mája 2010
Gratinovaný pangasius (fotorecept)
Foto: jo

Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím však, že žiadnemu druhu rýb nemôže tento recept uškodiť. Dá sa rôzne obmieňať, podľa toho, čo sa práve v chladničke nachádza.

5
porcií
30 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
200 g
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety umyjeme, osušíme, posypeme korením a soľou. (Solím málo a v prípade, že používam syr, alebo zeleninu v slanom náleve, nesolím vôbec). Uložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy.

    Gratinovaný pangasius (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Navrstvíme sterilizované hríbiky, prípadne čokoľvek, na čo máme chuť.

    Gratinovaný pangasius (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z masla, múky a smotany pripravíme bešamel. Vmiešame doňho polovicu jemne nastrúhaného syra. Môžu sa vmiešať aj žĺtka, ja som nedávala.

    Gratinovaný pangasius (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotový bešamel.

    Gratinovaný pangasius (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené filety zalejeme bešamelom a navrch nasypeme druhú polovicu nastrúhaného syra.

    Gratinovaný pangasius (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme do rúry piecť na cca 170°C asi tak pol hodinu. A výsledok je takýto.

    Gratinovaný pangasius (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

hanina
Ryby a huby máme radi - takže odkladám a vyskúšam. Vďaka.
igor13
besamelu moc nefandim ale uz som rozmyslal co s mojimi pangas filetami v mrazaku, tak to trochu obmenim. dik za tip
evusik
@igor ja som kedysi bešamel vôbec nerobila, zdalo sa mi to moc múkové a používala som klasickú kyslú smotanu s vajíčkami, teraz práve naopak radšej používam bešamel aj keď je prácnejší, ale kaloricky mi pripadá taký istý ako tá smotana, ale ak nemáš rád bešamel použi smotanu
@jo pekný, jednoduchý a hlavne rýchly recept - také mám rada
sairaam
Vynikajúce a hlavne rýchlo pripravené jedlo. Dík, ukladám.